nullpointer exception, gdzie lezy blad

0

mam taka aplikacje.
https://paste.ofcode.org/7EMYAvEpSDChhcCYT34fGL

Wysylam w postmanie takiego jsona: {"title": "blabla", "content": "blablalala"} na http://localhost:8080/text

Jednak pojawia mi sie blad Servlet.service() for servlet [dispatcherServlet] in context with path [] threw exception [Request processing failed; nested exception is java.lang.NullPointerException].

Po debagowaniu widze, ze request nie "dochodzi" do metody replaceWrongString i dlatego mi rzuca wyjatek. Gdzie jest blad?

0

Czy winą nie jest brak @Autowired nad konstruktorem w *ParserController *?

0

Czy winą nie jest brak @Autowired nad konstruktorem w ParserController ?

Nie, bo od którejś wersji springa jeśli masz jeden konstruktor to spring automatycznie wstrzykuje Ci pola.

Co do rozwiązania problemu w controllerze w metodzie replacer spróbuj dodać @RequestBody

public String replacer(@RequestBody Message msg) {

hint używaj @PostMapping jeśli masz jedną metodę http :)

0

@Trzeźwy Polityk dzieki:) za co tutaj odpowiada @RequestBody?

0
kuba1990 napisał(a):

@Trzeźwy Polityk dzieki:) za co tutaj odpowiada @RequestBody?

Mówiąc najprościej jak się da:
Adnotacja @RequestBody mapuje HTTPRequest w Twój obiekt Message. Spring automatycznie deserializuje jsona w Twój obiekt (jeśli json jest oczywiście prawidłowy i odpowiada Twojemu obiektowi) :)

0

dziekuje:)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1