Spring Boot Error??

0

Czesc, próbując odpalić prostą apke springa w projekcie mavena dostaje errory takie jak na screenach. Ktoś wie co jest powodem?

1

Niech zgadne, Java 9 albo 10? Jesli tak to musisz "otworzyć" moduły na refleksje prawdopodobnie, co prawda w Javie 9 i Springu jeszcze nie pisałem, ale wiem że defaultowo klasy wewnątrz modułu sa zamknięte na refleksje przed refleksą z innych, musisz pozwolić Springowi na dostęp do Twoich klas :)

0
scibi92 napisał(a):

Niech zgadne, Java 9 albo 10? Jesli tak to musisz "otworzyć" moduły na refleksje prawdopodobnie, co prawda w Javie 9 i Springu jeszcze nie pisałem, ale wiem że defaultowo klasy wewnątrz modułu sa zamknięte na refleksje przed refleksą z innych, musisz pozwolić Springowi na dostęp do Twoich klas :)

Mógłbyś jakoś podpowiedzieć jeszcze jak te refleksje otworzyć? Googluje i nic na ten temat znaleźć nie umiem ;/

0

To tylko warningi. W nowszych wersjach spring już się nie pojawiają o ile pamiętam dobrze.

0
jarekr000000 napisał(a):

To tylko warningi. W nowszych wersjach spring już nie ma.

Problem w tym, że przez te tylko warningi nie potrafi mi się załadować aplikacja ;v

0
Płaski Jeż napisał(a):

Problem w tym, że przez te tylko warningi nie potrafi mi się załadować aplikacja ;v

Nie wiesz przez co. Tylko zgadujesz.

0
Płaski Jeż napisał(a):
scibi92 napisał(a):

Niech zgadne, Java 9 albo 10? Jesli tak to musisz "otworzyć" moduły na refleksje prawdopodobnie, co prawda w Javie 9 i Springu jeszcze nie pisałem, ale wiem że defaultowo klasy wewnątrz modułu sa zamknięte na refleksje przed refleksą z innych, musisz pozwolić Springowi na dostęp do Twoich klas :)

Mógłbyś jakoś podpowiedzieć jeszcze jak te refleksje otworzyć? Googluje i nic na ten temat znaleźć nie umiem ;/

https://jira.spring.io/browse/SPR-15859

0

@jarekr000000: Akurat tutaj na 90% jestem przekonany ze jest jak OP pisze -> Spring działa przez refreksje, a OP nie pozwolił na to w module-info :)
Pewno chodzi o coś takiego jak tutaj:
http://in.relation.to/2017/04/11/accessing-private-state-of-java-9-modules/

0

To jest tylko warning. Nie znaczy, że się nie udało. Exception nie poleciał.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1