Java builder - błedy

0

Cześć mam taki kod

http://wklej.org/id/3341325/

I przy odpaleniu dostaje takie błedy

http://wklej.org/id/3341327/

Ktoś ma jakieś porady ?

0

nie tworzysz obiektów labelek

0
garai_nz napisał(a):

nie tworzysz obiektów labelek

A coś więcej ?
Bo program z tut'a i nie działa :<

0

Coś źle przekopiowałeś z tuta.
brakuje czegoś takiego dla każdej labelki:

btn1 = new JLabel();
0

Błędy są poważniejsze. Na panelu umieszczane są zupełnie inne elementy - JButtony o nazwach btn1, btn2,...

0
bogdans napisał(a):

Błędy są poważniejsze. Na panelu umieszczane są zupełnie inne elementy - JButtony o nazwach btn1, btn2,...

Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale nie kazdy panel ma buttony
Wiec np na 4-5 nie ma butonow
dlatego na 6 jest 4

Mam cos takiego

http://wklej.org/id/3341993/

Jednak program nie działa poprawnie
Jak mamy ułożone 3 w rzędzie np kółka to nie wyswietla i nie zlicza wyniku

Ktoś jakieś pomysły ?

0

Nie analizowałem kodu całego, ale zauważyłem, że źle porównujesz Stringi;

//zamiast
b1 ==("X")
//powinno być
b1.equals("X")

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1