Instalacja Java IDE

0

Witam,
przy instalacji JAVA IDE pojawia się u mnie na ekranie komunikat jak w załączniku. Zupełnie nie rozumiem co to znaczy. Próbowałam szukać informacji na forach. Zainstalowałam JDK i IDE dla Windows 64 bit (sprawdziłam wcześniej, czy to faktycznie mój rodzaj systemu)...
Bardzo proszę o pomoc i wytłumaczenie mi o co tu właściwie chodzi :)

0

Hasło "eclipse java started exit code 13" zwraca 415 000 wyników.
Przejrzałaś jakiekolwiek z nich?

0
vpiotr napisał(a):

Hasło "eclipse java started exit code 13" zwraca 415 000 wyników.
Przejrzałaś jakiekolwiek z nich?

Tak, kilka z tych sugestii próbowałam wprowadzić, ale najwyraźniej to nie o nie chodziło :(

0

Sprawdź wersje oprogramowania.

  1. Java: wpisz w linii poleceń:
    java -version
    javac -version

  2. Eclipse:
    Help -> About Eclipse -> Installation Details -> Configuration

Wklej tu wyniki.

Więcej info:
https://www.java.com/pl/download/help/version_manual.xml

0
vpiotr napisał(a):

Sprawdź wersje oprogramowania.

  1. Java: wpisz w linii poleceń:
    java -version
    javac -version

  2. Eclipse:
    Help -> About Eclipse -> Installation Details -> Configuration

Wklej tu wyniki.

Więcej info:
https://www.java.com/pl/download/help/version_manual.xml

Ten drugi filmik znalazłam już wcześniej.
Ehhh....
Java 8 oraz 9
Eclipse 4.7.1

Teraz cały czas wyskakuje mi problem z maszyną wirtualną (załacznik)... Przecież instaluję najnowszą ze strony.... :( nic z tego nie rozumiem

0

Zobacz czy jakims cudem nie masz zainstalowanych 2 wersji java.

Najlepiej usun z kompa jave jdk i jre, oraz wszelkie ich slady, nastepnie ponownie zainstaluj aktualna jave z oficjalnej stronki, oraz dodaj jdk do classpath.

0

Z duckgogo:
This error occurs because your Eclipse version is 64-bit. You should download and install 64-bit JRE and add the path to it in eclipse.ini.

Czyli rozjazd pomiędzy 64-bitowym Eclipse a 32-bitową Javą.

Edit: http://www.ashout.com/fix-java-started-returned-exit-code13-eclipse/

0

Ależ się umęczyłam :) Faktycznie, odinstalowałam Java (chyba miałam dwie wersje), zaistalowałam na nowo, wprowadziłam zmienną środowiskową i poszło :) Ufff! Dziękuję wszystkim za pomoc :):):):*

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1