Debugowanie Android Services

0

Mam aplikacje serwer i mam serwis w Androidzie, który działa w tle. Zadaniem serwisu jest dodanie kilku napisów w odpowiednim miejscu, ale to nieistotne. Próbuje zdebagować serwis bo jest tam jakiś błąd, ale nie mogę. Próbowałem na kilka sposobów a te ze SO nie działają.

Sposób który próbowałem i nie zadziałały:

  1. Run->Edit Configuration w jednej i drugiej aplikacji i dodanie Remote w jednej Listen w drugiej Attach.
  2. Podpinanie normalnie debuggera w momencie działania serwisu. Kiedy po stronie serwera dochodzi do wysłania wiadomości to breakpoint w serwisie dalej sie nie blokuje.
  3. Dodawanie w różnych miejscach
android.os.Debug.waitForDebugger(); 

Nie mam juz pomysłów jak można to ugryźć. W tym momencie robie debug na "misia" i wyszło mi że przed metodą wpisuje mi do loga 'misia', ale już do tej metody nie wchodzi i jakby idzie dalej nie rzucając żadnym exceptionem po drodze.

0

Clean + Rebuild i Run debuger, jezeli nie pomoze to pododawaj logi w miejscach gdzie chcesz sprawdzic dzialanie kodu

0

Zrobiłbym tak, ale używam tam jar'ów więc nie mam jak pododawać logów

0

Próbowałeś restartować IntelliJ/Android Studio? Miałem czasem sytuację, że debugger podawał informację, że jest wpięty, a w rzeczywistości nie był. Zdarza się to rzadko, ale zdarza się. Ponadto, może ten serwis nie jest wywoływany, skoro nie wchodzi w brakpoint.

0

@wiciu ale tylko w tym przypadku mam problem, jak chce tylko jedną aplikacje debugować to wszystko ok

0
Dregorio napisał(a):

@wiciu ale tylko w tym przypadku mam problem, jak chce tylko jedną aplikacje debugować to wszystko ok

To chcesz jednocześnie debuggować 2 aplikacje?

0

@wiciu no serwis i główną aplikacje

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1