Spring 5 i reactive

0

Mam sobie aplikacje Reactorową. Reactorowych wątków co przyjmują requesty jest jakieś 4, dalej mam kod niekoniecznie reaktywny - musze pomyslec czy da sie to jakos ugryzc, bo baza nosql ale troche roznych warstw abstrakcji ponad.

Jak teraz ugryzc taki potencjalny blokujacy kod nie blokujac Reactor-NIO? Należy logike odpalic w jakims Schedulerze? - co ogolnie mi dziala nawet zadowalajaco. Czy da sie jakos lepiej?

0

Mono.fromCallable(() -> blokujacyKod()).subscribeOn(wczesniejSkonfigurowanyScheduler);
Wrapujesz blokujace wywolania w typ reaktywny i subskrybujesz sie odpowiednim schedulerem, chociaz to drugie nie jest konieczne

0
hcubyc napisał(a):

Mono.fromCallable(() -> blokujacyKod()).subscribeOn(wczesniejSkonfigurowanyScheduler);
Wrapujesz blokujace wywolania w typ reaktywny i subskrybujesz sie odpowiednim schedulerem, chociaz to drugie nie jest konieczne

tak wlasnie robie, to drugie nie jest konieczne ale... bez tego nie blokujemy sobie wątkow nio ?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1