Poprawka w zadaniu

0

Witajcie

Zadanie o treści https://zadania.prog...ej-infor/p/dzi/

Rozwiązałem Tutaj

public class Main {
static InputStream is;
static PrintWriter out;
static String INPUT = "";

public static void main(String[] args)
{
is = System.in;
out = new PrintWriter(System.out);

int n=ni();
long wyn=0;
boolean np[] = new boolean[n+1];
for(int i=0;i<=n;i++)np[i]=false;

int zak=3200;
if(zak>n)zak=n;

for(int i=2;i<zak;i++)if(!np[i])
{

for(int j=i*2;j<=n;j+=i)if(!np[j])
{

np[j]=true;
wyn+=i;
}
}

for(int i=2;i<=n;i++)if(!np[i])wyn+=i;

out.printf("%d",wyn);
out.flush();
}

static byte[] inbuf = new byte[1024];
static int lenbuf = 0, ptrbuf = 0;

static int readByte()
{
if(lenbuf == -1)throw new InputMismatchException();
if(ptrbuf >= lenbuf){
ptrbuf = 0;
try { lenbuf = is.read(inbuf); } catch (IOException e) { throw new InputMismatchException(); }
if(lenbuf <= 0)return -1;
}
return inbuf[ptrbuf++];
}

static int ni()
{
int num = 0, b;
while((b = readByte()) != -1 && !(b >= '0' && b <= '9'));

while(true){
if(b >= '0' && b <= '9'){
num = num * 10 + (b - '0');
}else{
return num;
}
b = readByte();
}
}

}

mam takie pytanie co zrobić żeby wyniku np dla 7 wynik był 0

???

proszę o pomoc co mam przerobić?

0

Wrzuć do postu treść zadania (mi się strona nie otwiera), wrzuć kod w znaczniki do formatowania kodu, i dokładnie opisz problem.

0

Gdybyś to sam napisał to byś wiedział. Skoro jedziesz na gotowcach to przynajmniej się przyznaj.

0

Treść zadania,jest tutaj -> https://zadania.programuj.edu.pl/c/mlodzi-mistrzowie-polskiej-infor/p/dzi/ myślę że się teraz odtworzy poprawnie
Problem-> chciałbym żeby dla konkretnej liczby np dla 7 wynik był 0.

Pozdrawiam

0

Problem rozwiązany,proszę o zamknięcie tematu...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1