Problem z plikami .js w spring boot

0

Witam
Piszę właśnie swój pierwszy program przy użyciu spring boot-a i thymeleaf-a (używam IDE Eclipse Neon). Natrafiłem na problem z konfiguracją źródeł statycznych, a konkretniej plików typu javascript. Okazuje się że program dobrze wczytuje pliki z folderów .css i .others (w załączniku schemat drzewa), natomiast za nic na świecie nie mogę go zmusić żeby załączył mi pliki z folderu .js (w sensie nie widać żadnych zmian w widoku po odpaleniu programu, które powinny być spowodowane przez plik z tego katalogu, ale z .css i .others działa w porządku). Pomyślałem że być może ja coś nie dobrze napisałem, ale wkleiłem ten plik .js inline do .html i działa w porządku.

Klasa konfiguracyjna:

package org.webapp;

import org.springframework.context.annotation.Bean;
import org.springframework.context.annotation.Configuration;
import org.springframework.web.servlet.config.annotation.InterceptorRegistry;
import org.springframework.web.servlet.config.annotation.ResourceHandlerRegistry;
import org.springframework.web.servlet.config.annotation.WebMvcConfigurerAdapter;

@Configuration
public class WebAppConfig extends WebMvcConfigurerAdapter
{
	@Bean
	public AuthenticationInterceptor authenticationInterceptor()
	{
		return new AuthenticationInterceptor();
	}
	
	@Override
	public void addInterceptors(InterceptorRegistry registry)
	{
		registry.addInterceptor(authenticationInterceptor());
	}
	
	 private static final String[] CLASSPATH_RESOURCE_LOCATIONS = 
		 {
	            "classpath:/static/css/", "classpath:/static/js/",
	            "classpath:/static/others/"
	     };
	 
	 @Override
     public void addResourceHandlers(ResourceHandlerRegistry registry)
	 {
             registry.addResourceHandler("/**").addResourceLocations(CLASSPATH_RESOURCE_LOCATIONS);
     }
}

Plik html:

<!DOCTYPE html>
<html lang="pl" xmlns:th="http://www.thymeleaf.org/">
<head>
	<meta charset="UTF-8"/>
	<script type="text/javascript" src="MainPage.js"></script>
</head>
<body>
	<h1 th:text="'Witaj ' + ${user?.username}"></h1> 
	<p id="date"></p>
</body>
</html>

Plik MainPage.js:

n =  new Date();
y = n.getFullYear();
m = n.getMonth() + 1;
d = n.getDate();
document.getElementById("date").innerHTML = d + "/" + m + "/" + y;
0

wywołaj w przeglądarce http://twojUrl/MainPage.js. Powinien ci się wyświetlić kod js. Jak nie, sprawdź logi springa szukając MainPage.

Spróbuj umieścić w katalogu js plik z rozszerzeniem html i wywołać go w przeglądarce.

Nie pisz .js, skoro katalog nazywa się js. Co ma oznaczać ta kropka?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1