Niechciany powrót do poprzedniego Activity po kliknięciu buttona

0

Witam,

Klikam na button który wprowadza zmiany do bazy danych firebase - po kliknięciu chcę pozostać w aktualnym Activity, ale aplikacja cofa mnie do poprzedniego activity. Jak to naprawić?
w logach jest coś takiego:

Recording user engagement, ms: 16039
V/FA: Using measurement service
V/FA: Connecting to remote service
V/FA: Activity paused, time: 287812780
D/FA: Logging event (FE): _e, Bundle[{_o=auto, _et=16039, _sc=Ustawienia, _si=2840803977113897262}]
V/FA: Using measurement service
V/FA: Connection attempt already in progress

kod:

protected void onCreate(Bundle savedInstanceState) {
        super.onCreate(savedInstanceState);
        database = FirebaseDatabase.getInstance();
        dataRef = database.getReference();
        setContentView(R.layout.activity_ustawienia);
        taryfaView = (EditText) findViewById(R.id.editText3);
        cenaZaMinView = (EditText) findViewById(R.id.editText5);
        mnoznikView = (EditText) findViewById(R.id.editText2);
        kwotaStartowaView = (EditText) findViewById(R.id.editText6);

        dataUse = dataRef.child("UsersLogin").child(Logowanie.id);
        dataUse.addValueEventListener(new ValueEventListener() {
            @Override
            public void onDataChange(DataSnapshot dataSnapshot) {

                user = dataSnapshot.getValue(User.class);
                taryfaView.setText(user.getTaryfa());
                cenaZaMinView.setText(user.getCenaZaMin());
                mnoznikView.setText(user.getMnoz());
                kwotaStartowaView.setText(user.getKwotaStart());

            }

            @Override
            public void onCancelled(DatabaseError error) {

            }
        });


    }



    @RequiresApi(api = Build.VERSION_CODES.KITKAT)
    public void zmianaHasla(View v){
        EditText hasloView = (EditText) findViewById(R.id.editText);
        String haslo = hasloView.getText().toString();
        if(!(haslo.equals(null) || haslo.equals(""))){
            dataUse = dataRef.child("UsersLogin").child(Logowanie.id).child("Password");
            dataUse.setValue(haslo);
        }
    }
0

pomocy

0

Bład jest w 320 linijce Twojego kodu.

0

ma ktoś pomysł czemu tak sie dzieję albo co mam konkretnego pokazać w kodzie?
najbardziej mnie zastanawia ten log:

08-21 21:30:46.144 23783-23860/V/FA: Activity paused, time: 305117711
08-21 21:30:46.153 23783-23860/cD/FA: Logging event (FE): _e, Bundle[{_o=auto, _et=22730, _sc=Ustawienia, _si=228720731249844402}]
0

Ten log nic nie znaczy. Pokaż kod, który ustawia click listener dla buttona. Chyba, że wstawiłeś onClick w xml-u jeśli tak to może być przyczyna twoich problemów. Nie ustawiaj nigdy tego w xml, chyba że używasz data binding (ale wtedy i tak robi się to trochę inaczej).

Tak btw, to naucz się używać debuggera. Idziesz linia po linii i patrzysz w którym dokładnie momencie coś złego się dzieje

0

wiem jak się używa debugera, te logi są z debugera, po prostu nic innego wartego uwagi w tych logach nie ma...
zmieniłem z xml na dodawanie onClickListenera w onCreate i nic to nie zmieniło

0

A jak listener będzie pusty to też wraca do poprzedniego activity? Poza tym, powtórzę jeszcze raz, debugger ma magiczną opcję wykonywania kodu linia po linii, więc mógłbyś sam zobaczyć, które to polecenie konkretnie wywołuje zachowanie, o którym mówisz zamiast kazać nam zgadywać

0

jak listener jest pusty to nie wraca do poprzedniego activity
nie wiem jak się używa debugera i co mam tam dokładniej zrobić

0
MrCode napisał(a):

jak listener jest pusty to nie wraca do poprzedniego activity
nie wiem jak się używa debugera i co mam tam dokładniej zrobić

To się naucz. Debugger to podstawa.

0

okej, już wiem
mam taki błąd:

Target VM is not paused by breakpoint request. Evaluation of methods is not possible in this mode.
0

Pokaż zrzut ekranu. Albo masz coś źle skonfigurowane w projekcie, albo coś jest nie tak z twoją instalacją Android Studio lub sterownikami do telefonu. Odpalasz aplikację na emulatorze czy na telefonie?

0

na telefonie

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1