Wyświetlenie danego elementu tablicy

0

Napisałam program który miał wyświetlać indeks danego elementu kiedy ten będzie suma pozostałych elementów ale niestety nie wiem dlaczego mi nie działa. Z góry dziękuję za pomoc
public class HomeworkWeek2 {
public static int specialMax(int []T) {
int suma= 0;
for (int i =0;i<=T.length;i++){
suma += i;}
System.out.println(suma);
int solution = suma/2;
System.out.println(solution);

    for (int i=0; i<=T.length; i++){
        if(T[i]==solution){
        return T[i];}}
        return  -1;
    }

public static void main(String[] args) {
    int array[]={1,5,2,2};
    specialMax( array );
    for (int i =0;i<array.length;i++){
        System.out.println(array[i]);

}

}}
0
  1. Dlaczego nikt nie odpowiada w moim wątku?

  2. Napisałam program który miał wyświetlać indeks danego elementu kiedy ten będzie suma pozostałych elementów

    Indeks czy element będzie sumą pozostałych elementów ?

  3. Po co porównujesz zmienną solution skoro jest ona połową sumy wszystkich liczb ?

0
Wiara czyni cuda napisał(a):
  1. Dlaczego nikt nie odpowiada w moim wątku?

  2. Napisałam program który miał wyświetlać indeks danego elementu kiedy ten będzie suma pozostałych elementów

    Indeks czy element będzie sumą pozostałych elementów ?

  3. Po co porównujesz zmienną solution skoro jest ona połową sumy wszystkich liczb ?

funkcja ma wyśiwltlać indeks danego argumentu który jest suma pozostałych liczb.
A jeżeli chodzi o solution to jeżeli sumę wszystkich argumentów podzielimy przez 2 to dostaniemy wartość której szukamy i trzeba tylko wyświetlić indeks

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1