REST mini service problem z GET + zwracanie linków.

0

@somekind:

No, to jeśli to jest problemem, to może pora przestać pracować w januszsofcie.

tylko ja kogoś wyzywam?

1

Nie no jak ktoś ma parcie na 100% pokrycia testami to niech pisze, jego sprawa. Widziałem takich co i konstruktory i settery/gettery testowali namiętnie bo % pokrycia im rosły. I argumentacja ta sama że przecież ktoś sie mógł pomylić i setter ustawia nie to pole co trzeba.
W normalnym życiu masz ograniczony czas więc piszesz tylko to co ma jakąś wartość. Szansa ze w prostym kontrolerze jest błąd jest znikoma, podobnie jak w getterze czy setterze, więc wartość takich testów jest wybitnie niska. Zresztą wyjdą pewnie i tak w jakimś trywialnym end-to-end sanity test za pomocą selenium więc nie ma sensu marnować na to czasu.

0
Shalom napisał(a):

Nie no jak ktoś ma parcie na 100% pokrycia testami to niech pisze, jego sprawa. Widziałem takich co i konstruktory i settery/gettery testowali namiętnie bo % pokrycia im rosły. I argumentacja ta sama że przecież ktoś sie mógł pomylić i setter ustawia nie to pole co trzeba.
W normalnym życiu masz ograniczony czas więc piszesz tylko to co ma jakąś wartość. Szansa ze w prostym kontrolerze jest błąd jest znikoma, podobnie jak w getterze czy setterze, więc wartość takich testów jest wybitnie niska. Zresztą wyjdą pewnie i tak w jakimś trywialnym end-to-end sanity test za pomocą selenium więc nie ma sensu marnować na to czasu.

tylko, że testy kontrolerów to chwila, a nie jakies mnóstwo czasu. A popsuc mozna wiecej niz przy getterach / setterach.


given:
def requestSpec = RequestSpecification.with().parameters("firstName", "John", "lastName", "Doe");

when:
def response = requestSpec.get("/")

then:
response.body("greeting", equalTo("Greetings John Doe"));

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1