Co to webjars ?

0

Tak jak w temacie :) Co to tak właściwie jest ten webjars ?
Dopiero się uczę, ale spotkałem to przy Mavenie, spring boot, spring security.

0

https://www.webjars.org/

Spórz na opis na górze i jakie biblioteki sa tam wymienione.

W skórcie, sa to biblioteki webowe (angular, boostrap itd) zapakowane w jary by mozna było je dołączyć do naszego projektu.

0

no w sumie rozumiem.
W większości przykładach w Spring Secuirty pojawia się coś takiego :

http.authorizeRequests().antMatchers("/webjars/**").permitAll();

I co to oznacza w tym kontekście ?

0

Akurat w tym kontekście to co napisałem wyżej nie ma znaczenia :)

ten kawałek kodu dodaje albo zabiera dostęp do jakiś scieżek w twojej aplikacji w tym przypadku /webjars/ i tak dalej.

1

@pawlo00: chodzi o to, że dzięki webjars nie musisz integrować kilku różnych narzędzi do zarządzania w rodzaju maven, npm itd. Kod który podałeś ma sens tylko w przypadku aplikacji springowych, ale jest on równoważny z udostępnieniem plików js jako statycznych. Różnica polega na tym, że w przypadku webjars

  • zarządzanie zależnościami odbywa się w spójny sposób
  • musisz sobie wykombinować jak nie zabić serwera statycznym contentem.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1