The method close() is undefined for the type Connection.

0

Witam wszystkich ,
Proszę o pomoc .
Jestem początkujący.

package Network;

import java.net.Socket;

public class Client {
	private String host;
	private int port;
	private String playerID;
	private Socket socket;
	private Connection connection = null;
	
	public Client(String nick, String host, int port){
		this.host = host;
		this.port = port;
		this.playerID = nick;
	}
public boolean start(){
	try {
		socket = new Socket(host, port);
	}catch (Exception ex){
		return false;
	}
	connection = new Connection(socket);
	connection.start();
	return true;
}
public void stop(){
	if (connection != null)
		connection.close();
}
public String getPlayerID(){
	return playerID;
}
public void sendMessage(GameEvent ge){
	connection.sendMessage(ge.toSend());
}
public GameEvent receiveMessage(){
	if (connection.messagesQueue.isEmpty()){
		return null;
	} else {
		GameEvent ge = new GameEvent((String) connection.messagesQueue
				.getFirst());
		connection.messagesQueue.removeFirst();
		return ge;
	}
}
public boolean isAlive(){
	return (connection != null && connection.isAlive());
}
}


Przy odcinku .....

public void stop(){
	if (connection != null)
		connection.close();
}

.....wywala mi błąd jak w temacie wątku.
Sprawdziłem już wszystko i nie mam już pojęcia o co może chodzić.

0

No to jak ty napisałeś ten fragment kodu? Bo jeśli byś pisał kropkę i czekał na podpowiadanie składni to byś nie mógł wybrać tej opcji. Kopiowałeś kod skądś? W ogóle z jakiego pakietu używasz Connection ? Może ze złego pakietu korzystasz

0

W standardowych bibliotekach Javy nie ma klasy Connection. Skąd wziąłeś tę klasę?

0

Nie skopiowałeś wszystkiego z przykładu.
Brakuje importu dla klasy/interfejsu Connection.

Jeśli chodzi o Socket to przykładów będą pewnie w sieci tysiące, pierwszy z brzegu:
http://www.javaworld.com/article/2077322/core-java/core-java-sockets-programming-in-java-a-tutorial.html

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1