Android GPS permission.

0

Robię sobie przykładzik z książki Android. Rusz głową i nie śmiga mi to. Wywala SecurityException: "gps" location provider requires ACCESS_FINE_LOCATION permission.
Mam problem z udzielaniem uprawnień. Próbowałem https://developer.android.com/training/permissions/requesting.html ale nie działa. Chyba że w złym miejscu to u mnie ląduje.
Podpowie ktoś jak sobie poradzić, jak to wplątać w ten kod?
Oryginalny kod:
MainActivity: https://pastebin.com/PbQQ4N83
OdometerService: https://pastebin.com/53tFqSsk

0
krzysiek050 napisał(a):

Dodaj żądnie uprawnień w manifeście:
https://developer.android.com/guide/topics/manifest/uses-permission-element.html

Po dodaniu - na symulatorze się uruchamia, ale po logach widzę że nie działa ten gps, a na telefonie wyłącza od razu aplikacje.

0

pokaz logi po "wywaleniu " aplikacji na telefonie

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1