Selenium WebDriver-java.lang.NullPointerException

0

Witam,
napisałam prosty test, uruchamia się ale jest bład jak ponizej, jestem początkujaca i nie bardzo potrafie zmierzyć sie z tym problemem.
Nawet testy, które uruchamiały się miesiąc temu też nie działają( były nagrane w selenium IDE i przeniesione do IJ).
Będe wdzieczna za pomoc.
java.lang.NullPointerException
at test.test_kasia.tearDown(test_kasia.java:38)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:62)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:498)
at org.junit.internal.runners.ClassRoadie.runAfters(ClassRoadie.java:65)
at org.junit.internal.runners.ClassRoadie.runProtected(ClassRoadie.java:40)
at org.junit.internal.runners.JUnit4ClassRunner.run(JUnit4ClassRunner.java:42)
at org.junit.runner.JUnitCore.run(JUnitCore.java:130)
at com.intellij.junit4.JUnit4IdeaTestRunner.startRunnerWithArgs(JUnit4IdeaTestRunner.java:117)
at com.intellij.junit4.JUnit4IdeaTestRunner.startRunnerWithArgs(JUnit4IdeaTestRunner.java:42)
at com.intellij.rt.execution.junit.JUnitStarter.prepareStreamsAndStart(JUnitStarter.java:262)
at com.intellij.rt.execution.junit.JUnitStarter.main(JUnitStarter.java:84)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:62)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:498)
at com.intellij.rt.execution.application.AppMain.main(AppMain.java:147)

0

Nie widzi jakiegos obiektu ktory poprzednio był a teraz go nie ma.

O ile dobrze pamiętam selenium to może się zmieniły dane w HTML i nie widzi np. przycisku.

0

Masz NullPointerException w pliku test_kasia.java w linii 38
8)

1

Trochę trzeba we wróżkę się pobawić skoro nie mamy kodu. Ale zgaduje, że pewnie to co zwykle. Zupdatował się firefox wieć musisz podbić na nową wersję WebDriver (zmień w mavenie albo gradlu numerek wersji). Pzze to Ci webDriver nie startuje no a efektem tego jest to że nie ma co zamknąć w tearDown. (Ale to tylko zgadywanie - w końcu kodu nie widzę).

0

Dziękuje za wszystkie odpowiedzi, zaraz sprawdzę wszystkie opcje;-)

0

Problem został rozwiazany, była wersja przegladarki na której nie działa webdriver, musiałam odinstalować nową wersje(52) i wrocic do 46(Firefox).
Wszystko działa;-) dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Wszsytkie były bardzo cenne i pomocne.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1