CRUD z wykorzystaniem Hibernate + MySql

Odpowiedz Nowy wątek
Czarny Samiec
2017-02-23 16:01
Czarny Samiec
0

Cześć,
chcę napisać prosty CRUD w Javie z wykorzystaniem Hibernate i JavaFX do GUI. Dodatkowo chicałbym wykorzystać wzorzec MVC.
Czy mógłby ktoś wytłumaczyć mi tak łopatologicznie jak to powinno wyglądać?

W com.model mam stworzoną klasę która tworzy tabele w bazie danych + publiczne gettery i settery.
W com.view tworzę okno programu ale jako, że korzystam z SceneBuilder to w widoku ustawiam tylko stage i scenę + scieżkę do pliku .fxml.
I teraz w com.controller chciałbym dodać obsługę zdarzeń.

Czy to co wymyśliłem ma sens? To ma być prosty CRUD ale chciałbym żeby był "mniej więcej' zrobiony tak jak powinien.

Pozostało 580 znaków

2017-02-24 22:09

Rejestracja: 3 lata temu

Ostatnio: 2 lata temu

0

W dużym skrócie tak.
Z modelem najłatwiej. Wrzucasz tam klasy które mapują bazodanowe tabele.
View - kontrolki UI
Controller cała reszta.


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0