Czy nadaję się na bycie juniorem, czy to wystarczy ?

0

Witam, mam pewien problem, który był poruszany na forum już X razy, czyli co junior java dev powinien umieć? Znam Java SE, w springu jestem w stanie zrobić aplikację typu social network,używając wzorca MVC, znam podstawy CSS oraz JS, bez problemu operuję plikami JSP, ale nadal wydaje mi się, że to mało. Zrobiłem aplikację używając Spring, Bootstrap, Apache Tiles etc. Mała pokazówka:

Nadal dużo pracy mam nad tą aplikacją, ale widać do czego zmierzam.
Powinienem składać papiery jako junior czy nadal szukać stażu ? Niestety nie jestem studentem, ale zamierzam zacząć studiować jak uda mi się znaleźć pracę. Z dużej ilości ofert dostałep odpowiedź typu : " Nie jesteś studentem".

1

Jeżeli pod spodem jest baza danych czego na filmiku nie widać.....to spokojnie na juniora możesz startować

2

Ja Ci pozwalam.

A tak serio - co ty masz 10 lat, że musisz innych o aprobatę pytać?
Najlepszym sposobem dowiedzenia się czy się nadajesz jest rozesłanie CV i pójście na rozmowy.

Na forum możesz wrzucić link do repo to dostaniesz code review - to będzie miało dla Ciebie większą wartość.

0
Maciej Cąderek napisał(a):

Ja Ci pozwalam.

A tak serio - co ty masz 10 lat, że musisz innych o aprobatę pytać?
Najlepszym sposobem dowiedzenia się czy się nadajesz jest rozesłanie CV i pójście na rozmowy.

Na forum możesz wrzucić link do repo to dostaniesz code review - to będzie miało dla Ciebie większą wartość.

źle mnie zrozumiałeś, chodziło mi o to, czy wiedza która posiadam jest wystarczający na juniora :)

Szczery napisał(a):

Jeżeli pod spodem jest baza danych czego na filmiku nie widać.....to spokojnie na juniora możesz startować

tak jest baza danych
komentarze
użytkownicy + role
wiadomosci
profile
tutoriale\

jedynce co chcę dodać to to, że zacząłem programować w styczniu tego roku, siedziałem dziennie po 3-6h i programowałem.

0

@jedrzej92, nikt od juniora nie będzie wymagał wiedzy eksperckiej. Zatem jeżeli ogarniasz temat i potrafisz coś sklecić, to będzie ok. Zatrudniając na stanowisko juniorskie nie bierze się pod uwagę praktycznej wiedzy i umiejętności, ale chęć i szybkość nauki, pewne ogólne „obycie” pozwalające na rozwiązywanie problemów oraz w znacznie mniejszym stopniu pewną podstawową wiedzę teoretyczną.

1

Odbyłem parę rozmów przez telefon, większość w języku angielski. W tym tygodniu mam do rozwiązania 4 testy online, więc teraz siedzę nad testami OCAOCP ;)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1