Exception przy próbie dostania się do strony JSP

0

Witam wspaniałych programistów. Mam mały problem ze Springiem a konkretnie z JSTL w jsp w jednym z plików.
Rzuca mi exceptionami od czasu do czasu i tylko w tym pliku po dodaniu linijki do jsp:

<%@ taglib prefix="c" uri="http://java.sun.com/jsp/jstl/core" %>

Co ciekawe, po wyrzuceniu implementacji <style></style> JSP działa bez zarzutu. Próbowałem z różnymi wersjami zależności jsp jak i jstl.. nie mogę tego rozgryźć, przewertowałem kilkanaście/kilkadziesiąt stron z google i żadne rozwiązanie nie pasuje do sytuacji(próbowałem wykorzystać). Nawet nie wiem jaki jest powód tego wyjątku na tym konkretnym JSP. Bardzo proszę o pomoc :) Za pomoc oferuję modlitwę ;p i dziękuje z góry

lip 03, 2016 9:46:22 PM org.apache.catalina.core.ApplicationDispatcher invoke
SEVERE: Servlet.service() for servlet jsp threw exception
java.lang.ArrayIndexOutOfBoundsException
	at java.lang.System.arraycopy(Native Method)
	at org.gjt.xpp.impl.tokenizer.Tokenizer.next(Tokenizer.java:1274)
	at org.gjt.xpp.impl.pullparser.PullParser.next(PullParser.java:392)
	at org.gjt.xpp.sax2.Driver.parseSubTree(Driver.java:415)
	at org.gjt.xpp.sax2.Driver.parse(Driver.java:310)
	at javax.xml.parsers.SAXParser.parse(Unknown Source)
	at javax.xml.parsers.SAXParser.parse(Unknown Source)
	at org.apache.taglibs.standard.tlv.JstlBaseTLV.validate(JstlBaseTLV.java:165)
	at org.apache.taglibs.standard.tlv.JstlCoreTLV.validate(JstlCoreTLV.java:105)
	at org.apache.jasper.compiler.TagLibraryInfoImpl.validate(TagLibraryInfoImpl.java:757)
	at org.apache.jasper.compiler.Validator.validateXmlView(Validator.java:1835)
	at org.apache.jasper.compiler.Validator.validateExDirectives(Validator.java:1804)
	at org.apache.jasper.compiler.Compiler.generateJava(Compiler.java:217)
	at org.apache.jasper.compiler.Compiler.compile(Compiler.java:373)
	at org.apache.jasper.compiler.Compiler.compile(Compiler.java:353)
	at org.apache.jasper.compiler.Compiler.compile(Compiler.java:340)
	at org.apache.jasper.JspCompilationContext.compile(JspCompilationContext.java:646)
	at org.apache.jasper.servlet.JspServletWrapper.service(JspServletWrapper.java:357)
	at org.apache.jasper.servlet.JspServlet.serviceJspFile(JspServlet.java:390)
	at org.apache.jasper.servlet.JspServlet.service(JspServlet.java:334)
	at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:728)
	at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:305)
	at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:210)
	at org.apache.tomcat.websocket.server.WsFilter.doFilter(WsFilter.java:51)
	at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:243)
	at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:210)
	at org.apache.catalina.core.ApplicationDispatcher.invoke(ApplicationDispatcher.java:749)
	at org.apache.catalina.core.ApplicationDispatcher.processRequest(ApplicationDispatcher.java:487)
	at org.apache.catalina.core.ApplicationDispatcher.doForward(ApplicationDispatcher.java:412)
	at org.apache.catalina.core.ApplicationDispatcher.forward(ApplicationDispatcher.java:339)
	at org.springframework.web.servlet.view.InternalResourceView.renderMergedOutputModel(InternalResourceView.java:168)
	at org.springframework.web.servlet.view.AbstractView.render(AbstractView.java:303)
	at org.springframework.web.servlet.DispatcherServlet.render(DispatcherServlet.java:1244)
	at org.springframework.web.servlet.DispatcherServlet.processDispatchResult(DispatcherServlet.java:1027)
	at org.springframework.web.servlet.DispatcherServlet.doDispatch(DispatcherServlet.java:971)
	at org.springframework.web.servlet.DispatcherServlet.doService(DispatcherServlet.java:893)
	at org.springframework.web.servlet.FrameworkServlet.processRequest(FrameworkServlet.java:970)
	at org.springframework.web.servlet.FrameworkServlet.doGet(FrameworkServlet.java:861)
	at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:621)
	at org.springframework.web.servlet.FrameworkServlet.service(FrameworkServlet.java:846)
	at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:728)
	at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:305)
	at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:210)
	at org.apache.tomcat.websocket.server.WsFilter.doFilter(WsFilter.java:51)
	at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:243)
	at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:210)
	at com.rfid.epc.prz.filter.EpcRfidFilter.doFilter(EpcRfidFilter.java:40)
	at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:243)
	at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:210)
	at org.springframework.security.web.FilterChainProxy$VirtualFilterChain.doFilter(FilterChainProxy.java:316)
	at org.springframework.security.web.access.intercept.FilterSecurityInterceptor.invoke(FilterSecurityInterceptor.java:126)
	at org.springframework.security.web.access.intercept.FilterSecurityInterceptor.doFilter(FilterSecurityInterceptor.java:90)
	at org.springframework.security.web.FilterChainProxy$VirtualFilterChain.doFilter(FilterChainProxy.java:330)
	at org.springframework.security.web.access.ExceptionTranslationFilter.doFilter(ExceptionTranslationFilter.java:114)
	at org.springframework.security.web.FilterChainProxy$VirtualFilterChain.doFilter(FilterChainProxy.java:330)
	at org.springframework.security.web.session.SessionManagementFilter.doFilter(SessionManagementFilter.java:122)
	at org.springframework.security.web.FilterChainProxy$VirtualFilterChain.doFilter(FilterChainProxy.java:330)
	at org.springframework.security.web.authentication.AnonymousAuthenticationFilter.doFilter(AnonymousAuthenticationFilter.java:111)
	at org.springframework.security.web.FilterChainProxy$VirtualFilterChain.doFilter(FilterChainProxy.java:330)
	at org.springframework.security.web.servletapi.SecurityContextHolderAwareRequestFilter.doFilter(SecurityContextHolderAwareRequestFilter.java:169)
	at org.springframework.security.web.FilterChainProxy$VirtualFilterChain.doFilter(FilterChainProxy.java:330)
	at org.springframework.security.web.savedrequest.RequestCacheAwareFilter.doFilter(RequestCacheAwareFilter.java:48)
	at org.springframework.security.web.FilterChainProxy$VirtualFilterChain.doFilter(FilterChainProxy.java:330)
	at org.springframework.security.web.authentication.ui.DefaultLoginPageGeneratingFilter.doFilter(DefaultLoginPageGeneratingFilter.java:162)
	at org.springframework.security.web.FilterChainProxy$VirtualFilterChain.doFilter(FilterChainProxy.java:330)
	at org.springframework.security.web.authentication.AbstractAuthenticationProcessingFilter.doFilter(AbstractAuthenticationProcessingFilter.java:205)
	at org.springframework.security.web.FilterChainProxy$VirtualFilterChain.doFilter(FilterChainProxy.java:330)
	at org.springframework.security.web.header.HeaderWriterFilter.doFilterInternal(HeaderWriterFilter.java:64)
	at org.springframework.web.filter.OncePerRequestFilter.doFilter(OncePerRequestFilter.java:107)
	at org.springframework.security.web.FilterChainProxy$VirtualFilterChain.doFilter(FilterChainProxy.java:330)
	at org.springframework.security.web.context.request.async.WebAsyncManagerIntegrationFilter.doFilterInternal(WebAsyncManagerIntegrationFilter.java:53)
	at org.springframework.web.filter.OncePerRequestFilter.doFilter(OncePerRequestFilter.java:107)
	at org.springframework.security.web.FilterChainProxy$VirtualFilterChain.doFilter(FilterChainProxy.java:330)
	at org.springframework.security.web.context.SecurityContextPersistenceFilter.doFilter(SecurityContextPersistenceFilter.java:91)
	at org.springframework.security.web.FilterChainProxy$VirtualFilterChain.doFilter(FilterChainProxy.java:330)
	at org.springframework.security.web.FilterChainProxy.doFilterInternal(FilterChainProxy.java:213)
	at org.springframework.security.web.FilterChainProxy.doFilter(FilterChainProxy.java:176)
	at org.springframework.web.filter.DelegatingFilterProxy.invokeDelegate(DelegatingFilterProxy.java:346)
	at org.springframework.web.filter.DelegatingFilterProxy.doFilter(DelegatingFilterProxy.java:262)
	at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:243)
	at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:210)
	at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:222)
	at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:123)
	at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:502)
	at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:171)
	at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:100)
	at org.apache.catalina.valves.AccessLogValve.invoke(AccessLogValve.java:953)
	at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:118)
	at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:408)
	at org.apache.coyote.http11.AbstractHttp11Processor.process(AbstractHttp11Processor.java:1041)
	at org.apache.coyote.AbstractProtocol$AbstractConnectionHandler.process(AbstractProtocol.java:603)
	at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$SocketProcessor.run(JIoEndpoint.java:310)
	at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(Unknown Source)
	at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(Unknown Source)
	at java.lang.Thread.run(Unknown Source)

lip 03, 2016 9:46:22 PM org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve invoke
SEVERE: Servlet.service() for servlet [epc-rfid-serv] in context with path [/EPC-RFID-SERV] threw exception [Unable to compile class for JSP] with root cause
java.lang.ArrayIndexOutOfBoundsException
	at java.lang.System.arraycopy(Native Method)
	at org.gjt.xpp.impl.tokenizer.Tokenizer.next(Tokenizer.java:1274)
	at org.gjt.xpp.impl.pullparser.PullParser.next(PullParser.java:392)
	at org.gjt.xpp.sax2.Driver.parseSubTree(Driver.java:415)
	at org.gjt.xpp.sax2.Driver.parse(Driver.java:310)
	at javax.xml.parsers.SAXParser.parse(Unknown Source)
	at javax.xml.parsers.SAXParser.parse(Unknown Source)
	at org.apache.taglibs.standard.tlv.JstlBaseTLV.validate(JstlBaseTLV.java:165)
	at org.apache.taglibs.standard.tlv.JstlCoreTLV.validate(JstlCoreTLV.java:105)
	at org.apache.jasper.compiler.TagLibraryInfoImpl.validate(TagLibraryInfoImpl.java:757)
	at org.apache.jasper.compiler.Validator.validateXmlView(Validator.java:1835)
	at org.apache.jasper.compiler.Validator.validateExDirectives(Validator.java:1804)
	at org.apache.jasper.compiler.Compiler.generateJava(Compiler.java:217)
	at org.apache.jasper.compiler.Compiler.compile(Compiler.java:373)
	at org.apache.jasper.compiler.Compiler.compile(Compiler.java:353)
	at org.apache.jasper.compiler.Compiler.compile(Compiler.java:340)
	at org.apache.jasper.JspCompilationContext.compile(JspCompilationContext.java:646)
	at org.apache.jasper.servlet.JspServletWrapper.service(JspServletWrapper.java:357)
	at org.apache.jasper.servlet.JspServlet.serviceJspFile(JspServlet.java:390)
	at org.apache.jasper.servlet.JspServlet.service(JspServlet.java:334)
	at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:728)
	at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:305)
	at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:210)
	at org.apache.tomcat.websocket.server.WsFilter.doFilter(WsFilter.java:51)
	at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:243)
	at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:210)
	at org.apache.catalina.core.ApplicationDispatcher.invoke(ApplicationDispatcher.java:749)
	at org.apache.catalina.core.ApplicationDispatcher.processRequest(ApplicationDispatcher.java:487)
	at org.apache.catalina.core.ApplicationDispatcher.doForward(ApplicationDispatcher.java:412)
	at org.apache.catalina.core.ApplicationDispatcher.forward(ApplicationDispatcher.java:339)
	at org.springframework.web.servlet.view.InternalResourceView.renderMergedOutputModel(InternalResourceView.java:168)
	at org.springframework.web.servlet.view.AbstractView.render(AbstractView.java:303)
	at org.springframework.web.servlet.DispatcherServlet.render(DispatcherServlet.java:1244)
	at org.springframework.web.servlet.DispatcherServlet.processDispatchResult(DispatcherServlet.java:1027)
	at org.springframework.web.servlet.DispatcherServlet.doDispatch(DispatcherServlet.java:971)
	at org.springframework.web.servlet.DispatcherServlet.doService(DispatcherServlet.java:893)
	at org.springframework.web.servlet.FrameworkServlet.processRequest(FrameworkServlet.java:970)
	at org.springframework.web.servlet.FrameworkServlet.doGet(FrameworkServlet.java:861)
	at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:621)
	at org.springframework.web.servlet.FrameworkServlet.service(FrameworkServlet.java:846)
	at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:728)
	at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:305)
	at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:210)
	at org.apache.tomcat.websocket.server.WsFilter.doFilter(WsFilter.java:51)
	at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:243)
	at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:210)
	at com.rfid.epc.prz.filter.EpcRfidFilter.doFilter(EpcRfidFilter.java:40)
	at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:243)
	at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:210)
	at org.springframework.security.web.FilterChainProxy$VirtualFilterChain.doFilter(FilterChainProxy.java:316)
	at org.springframework.security.web.access.intercept.FilterSecurityInterceptor.invoke(FilterSecurityInterceptor.java:126)
	at org.springframework.security.web.access.intercept.FilterSecurityInterceptor.doFilter(FilterSecurityInterceptor.java:90)
	at org.springframework.security.web.FilterChainProxy$VirtualFilterChain.doFilter(FilterChainProxy.java:330)
	at org.springframework.security.web.access.ExceptionTranslationFilter.doFilter(ExceptionTranslationFilter.java:114)
	at org.springframework.security.web.FilterChainProxy$VirtualFilterChain.doFilter(FilterChainProxy.java:330)
	at org.springframework.security.web.session.SessionManagementFilter.doFilter(SessionManagementFilter.java:122)
	at org.springframework.security.web.FilterChainProxy$VirtualFilterChain.doFilter(FilterChainProxy.java:330)
	at org.springframework.security.web.authentication.AnonymousAuthenticationFilter.doFilter(AnonymousAuthenticationFilter.java:111)
	at org.springframework.security.web.FilterChainProxy$VirtualFilterChain.doFilter(FilterChainProxy.java:330)
	at org.springframework.security.web.servletapi.SecurityContextHolderAwareRequestFilter.doFilter(SecurityContextHolderAwareRequestFilter.java:169)
	at org.springframework.security.web.FilterChainProxy$VirtualFilterChain.doFilter(FilterChainProxy.java:330)
	at org.springframework.security.web.savedrequest.RequestCacheAwareFilter.doFilter(RequestCacheAwareFilter.java:48)
	at org.springframework.security.web.FilterChainProxy$VirtualFilterChain.doFilter(FilterChainProxy.java:330)
	at org.springframework.security.web.authentication.ui.DefaultLoginPageGeneratingFilter.doFilter(DefaultLoginPageGeneratingFilter.java:162)
	at org.springframework.security.web.FilterChainProxy$VirtualFilterChain.doFilter(FilterChainProxy.java:330)
	at org.springframework.security.web.authentication.AbstractAuthenticationProcessingFilter.doFilter(AbstractAuthenticationProcessingFilter.java:205)
	at org.springframework.security.web.FilterChainProxy$VirtualFilterChain.doFilter(FilterChainProxy.java:330)
	at org.springframework.security.web.header.HeaderWriterFilter.doFilterInternal(HeaderWriterFilter.java:64)
	at org.springframework.web.filter.OncePerRequestFilter.doFilter(OncePerRequestFilter.java:107)
	at org.springframework.security.web.FilterChainProxy$VirtualFilterChain.doFilter(FilterChainProxy.java:330)
	at org.springframework.security.web.context.request.async.WebAsyncManagerIntegrationFilter.doFilterInternal(WebAsyncManagerIntegrationFilter.java:53)
	at org.springframework.web.filter.OncePerRequestFilter.doFilter(OncePerRequestFilter.java:107)
	at org.springframework.security.web.FilterChainProxy$VirtualFilterChain.doFilter(FilterChainProxy.java:330)
	at org.springframework.security.web.context.SecurityContextPersistenceFilter.doFilter(SecurityContextPersistenceFilter.java:91)
	at org.springframework.security.web.FilterChainProxy$VirtualFilterChain.doFilter(FilterChainProxy.java:330)
	at org.springframework.security.web.FilterChainProxy.doFilterInternal(FilterChainProxy.java:213)
	at org.springframework.security.web.FilterChainProxy.doFilter(FilterChainProxy.java:176)
	at org.springframework.web.filter.DelegatingFilterProxy.invokeDelegate(DelegatingFilterProxy.java:346)
	at org.springframework.web.filter.DelegatingFilterProxy.doFilter(DelegatingFilterProxy.java:262)
	at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:243)
	at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:210)
	at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:222)
	at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:123)
	at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:502)
	at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:171)
	at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:100)
	at org.apache.catalina.valves.AccessLogValve.invoke(AccessLogValve.java:953)
	at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:118)
	at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:408)
	at org.apache.coyote.http11.AbstractHttp11Processor.process(AbstractHttp11Processor.java:1041)
	at org.apache.coyote.AbstractProtocol$AbstractConnectionHandler.process(AbstractProtocol.java:603)
	at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$SocketProcessor.run(JIoEndpoint.java:310)
	at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(Unknown Source)
	at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(Unknown Source)
	at java.lang.Thread.run(Unknown Source)

JSP

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<%@taglib uri="http://www.springframework.org/tags/form" prefix="form"%>
<%@page language="Java" contentType="text/html; charset=UTF-8"
	pageEncoding="UTF-8"%>
<%@ taglib prefix="c" uri="http://java.sun.com/jsp/jstl/core" %>
<html>
  <head>

  <title></title>
  <style>
body {
	background-image:
		url('${pageContext.request.contextPath}/static/images/politechnika.jpg');
	background-repeat: no-repeat;
	background-position: right bottom;
	background-size: 20%;
}

menu {
	float: left;
	margin: auto;
	width: 80%;
	height: 99%;
	border: 1px solid red;
}

.right {
	float: right;
	width: 85%;
	height: 100%;
	overflow-y: scroll;
}

.left {
	border-right: 3px solid #054261;
	overflow: hidden;
	height: 100%;
	padding-right: 2px;
}

table {
	height: 100%;
	width: 100%;
}

th, td {
	padding: 15px;
	text-align: left;
	border-bottom: 1px solid #ddd;
}

tr:hover {
	background-color: #f5f5f5;
}

tr:nth-child(even) {
	background-color: rgba(143, 209, 239, 0.5);
}

tr:nth-child(odd) {
	background-color: rgba(217, 234, 242, 0.5);
}

tr:active {
	background-color: rgba(102, 102, 102, 0.2);;
	color: #1375ec;
}

th {
	background-color: #25aff4;
	color: white;
}

a {
	margin-top: 2px;
	padding-top: 10px;
	padding-bottom: 10px;
	width: 100%;
	color: white;
	background-color: #64c6f7;
}

a:link, a:visited {
	text-align: center;
	text-decoration: none;
	display: inline-block;
}

a:hover, a:active {
	background-color: #25aff4;
}

a.lock {
	background-color: rgba(102, 102, 102, 0.2);;
	color: #1375ec;
}
</style>
  </head>
  <body> 
<div class="right">
     <table>

        <tr>
          <th>First Name</th>
          <th>Last Name</th>
          <th>Salary</th>
        </tr>
        <tr>
          <td title="First Name">Ex</td>
          <td title="Second Name">Exa</td>
          <td title="First Salary">6700$</td>
        </tr>
         

      </table>


</div>
<div class="left">
   <a href="#" onclick="return false;" class = "lock">Wszystkie Produkty</a>
   <a href="add">Dodaj Produkt</a>
   <a href="update" >Aktualizuj dane produktu</a>
   <a href="delete" >Usun Produkt</a>
   <a href="import" >Importuj Produkty</a>
   <a href="${pageContext.request.contextPath}/logout" >Wyloguj</a>
</div>
  
  </body>
</html>

pom.xml

<project xmlns="http://maven.apache.org/POM/4.0.0" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
	xsi:schemaLocation="http://maven.apache.org/POM/4.0.0 http://maven.apache.org/xsd/maven-4.0.0.xsd">
	<modelVersion>4.0.0</modelVersion>
	<groupId>EPC-RFID-SERV</groupId>
	<artifactId>EPC-RFID-SERV</artifactId>
	<version>0.0.1-SNAPSHOT</version>
	<packaging>war</packaging>
	<build>
		<sourceDirectory>src</sourceDirectory>
		<plugins>
			<plugin>
				<artifactId>maven-compiler-plugin</artifactId>
				<version>3.3</version>
				<configuration>
					<source>1.8</source>
					<target>1.8</target>
				</configuration>
			</plugin>
			<plugin>
				<artifactId>maven-war-plugin</artifactId>
				<version>2.6</version>
				<configuration>
					<warSourceDirectory>WebContent</warSourceDirectory>
					<failOnMissingWebXml>false</failOnMissingWebXml>
				</configuration>
			</plugin>
		</plugins>
	</build>
	<dependencies>
		<dependency>
			<groupId>org.springframework</groupId>
			<artifactId>spring-context</artifactId>
			<version>4.2.3.RELEASE</version>
		</dependency>
		<dependency>
			<groupId>org.springframework</groupId>
			<artifactId>spring-aop</artifactId>
			<version>4.2.3.RELEASE</version>
		</dependency>
		<dependency>
			<groupId>org.springframework</groupId>
			<artifactId>spring-webmvc</artifactId>
			<version>4.2.3.RELEASE</version>
		</dependency>
		<dependency>
			<groupId>org.springframework</groupId>
			<artifactId>spring-web</artifactId>
			<version>4.2.3.RELEASE</version>
		</dependency>
		<dependency>
			<groupId>javax.servlet</groupId>
			<artifactId>jstl</artifactId>
			<version>1.2</version>
		</dependency>
		<dependency>
			<groupId>commons-logging</groupId>
			<artifactId>commons-logging</artifactId>
			<version>1.2</version>
		</dependency>
		<dependency>
			<groupId>org.springframework</groupId>
			<artifactId>spring-core</artifactId>
			<version>4.2.3.RELEASE</version>
		</dependency>

		<dependency>
			<groupId>mysql</groupId>
			<artifactId>mysql-connector-java</artifactId>
			<version>5.1.38</version>
		</dependency>
		<dependency>
			<groupId>org.springframework</groupId>
			<artifactId>spring-jdbc</artifactId>
			<version>4.2.3.RELEASE</version>
		</dependency>
		<dependency>
			<groupId>com.kenai.nbpwr</groupId>
			<artifactId>org-apache-commons-io</artifactId>
			<version>1.3.1-201002241208</version>
			<type>nbm</type>
		</dependency>
		<dependency>
			<groupId>org.springframework</groupId>
			<artifactId>spring-orm</artifactId>
			<version>4.2.3.RELEASE</version>
		</dependency>
		<dependency>
			<groupId>commons-dbcp</groupId>
			<artifactId>commons-dbcp</artifactId>
			<version>1.4</version>
		</dependency>
		<dependency>
			<groupId>org.springframework.security</groupId>
			<artifactId>spring-security-core</artifactId>
			<version>4.0.3.RELEASE</version>
		</dependency>
		<dependency>
			<groupId>javax.servlet.jsp</groupId>
			<artifactId>javax.servlet.jsp-api</artifactId>
			<version>2.2.1</version>
			<scope>provided</scope>
		</dependency>
		<dependency>
			<groupId>org.springframework.security</groupId>
			<artifactId>spring-security-web</artifactId>
			<version>4.0.3.RELEASE</version>
		</dependency>
		<dependency>
			<groupId>org.springframework.security</groupId>
			<artifactId>spring-security-config</artifactId>
			<version>4.0.3.RELEASE</version>
		</dependency>
		<dependency>
			<groupId>commons-fileupload</groupId>
			<artifactId>commons-fileupload</artifactId>
			<version>1.3.1</version>
		</dependency>
		<dependency>
			<groupId>org.hibernate</groupId>
			<artifactId>hibernate</artifactId>
			<version>3.5.4-Final</version>
			<type>pom</type>
		</dependency>
		<dependency>
			<groupId>org.hibernate</groupId>
			<artifactId>hibernate-core</artifactId>
			<version>5.0.7.Final</version>
		</dependency>
		<dependency>
			<groupId>org.hibernate</groupId>
			<artifactId>hibernate-validator</artifactId>
			<version>5.2.2.Final</version>
		</dependency>
		<dependency>
			<groupId>org.springframework</groupId>
			<artifactId>spring-beans</artifactId>
			<version>4.2.3.RELEASE</version>
		</dependency>
		<dependency>
			<groupId>org.dom4j</groupId>
			<artifactId>dom4j</artifactId>
			<version>2.0.0-RC1</version>
		</dependency>
		<dependency>
			<groupId>org.hibernate</groupId>
			<artifactId>antlr</artifactId>
			<version>2.7.5H3</version>
		</dependency>
		<dependency>
			<groupId>com.fasterxml.jackson.core</groupId>
			<artifactId>jackson-core</artifactId>
			<version>2.4.1</version>
		</dependency>
		<dependency>
			<groupId>com.fasterxml.jackson.core</groupId>
			<artifactId>jackson-databind</artifactId>
			<version>2.4.1.1</version>
		</dependency>

		<dependency>
			<groupId>net.sourceforge.jexcelapi</groupId>
			<artifactId>jxl</artifactId>
			<version>2.6.12</version>
		</dependency>

	</dependencies>
</project>
0

a dokładniej błąd nie występuje, jeżeli usunę css

  a:link, a:visited {
    
    text-align: center;
    text-decoration: none;
    display: inline-block;
}
 a.lock{
        background-color: rgba(102, 102, 102, 0.2);;
        color: #1375ec;
}

w takim razie jstl wchodzi w konflikt z css? nie powinno się używać css?

0

SEVERE: Servlet.service() for servlet jsp threw exception java.lang.ArrayIndexOutOfBoundsException at java.lang.System.arraycopy(Native Method)

Problem jest z kopiowaniem tablicy. Pokaz wiecej kodu

0

Problemem nie są przypadkiem dwa średniki występujące jeden po drugim?

0
Tharbad napisał(a):

Problemem nie są przypadkiem dwa średniki występujące jeden po drugim?

Mozesz miec racje... nie dostrzeglem tego. To by mialo sens, skoro po usunieciu tego kawalka kodu css, aplikacja dziala

0

Troche odkop ale rozwiązałem problem tym, że stworzyłem sobie nowy projekt i przeniosłem kod. Nie mam pojęcia co było źle, może wersje zależności nie były kompatybilne ze sobą.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1