Pomoc w uruchomieniu projektu.

0

Witam.
Mam projekt w którym są pliki (class). Chciałbym się dowiedzieć jak musiałbym wszystko powrzucać do programu Eclipse, żeby to działało poprawnie.
Projekt są to szachy które się komunikują poprzez TCP. Szachy odpalają się plikiem Bat (jego kod źródłowy:
@echo OFF
start java ChessServer
start java ChessClient
start java ChessClient
)
ale ja bym chciał to wszystko wrzucić do Ecplise. Proszę o szybką pomoc.

0

Musisz to sobie zdekompilować najpierw, choćby za pomocą https://github.com/JetBrains/intellij-community/tree/master/plugins/java-decompiler/engine

0

Zdekompilowałem sobie to programem JD-GUI kod skopiowałem do nowych Klass o takich samych nazwach tylko pojawia mi się teraz problem ponieważ mam 2 takie same pliki ChessClient.java i ChessClient.java (które wcześniej było Class) oraz ChessServer i ChessServer(które wcześniej było Class) co tu teraz z tym zrobić?

0

No a po co dekompilowałeś 2 razy ChessClient? o_O

0

nie zdekompilowałem dwa razy tylko Od razu był w projekcie który dostałem

2

Uwzględniłeś instrukcje package i powrzucałeś pliki java do odpowiednich podkatalogów?

0

W załączniku przesyłam ten projekt w folderze CHESS ( w nim nie bylo nic zmieniane) a w folderze Class są te klasy z folderu Chess tylko po wyciągnieciu kodu i umieszczeniu w klasach z Eclipse. Jeśli możecie to sami zobaczcie, że coś nie do końca się kompiluje jeśli wrzucam te pliczki do eclipsa (albo coś źle robie).

2

Dekompilator potworzył cuda.

  • w pliku ChessClient.java zostaw tylko pierwsze 88 wierszy,
  • plik ChessServer.java weź z pliku ChessSever.zip.
0

W folderze Dziala.zip sa wszystkie pliki do gry. Ogolnie wszystko już działa (nie wyskakują błędy i serwer się łączy) ale mam problem ponieważ nie wiem dlaczego nie wyświetla mi pionków a wszystkie pliki są w folderze SRC. Prosiłbym o podanie co robię źle

2

Jak wymyśliłeś folder SRC? Przecież u końcowego użytkownika tego folderu w ogóle nie będzie.
Jeśli odczytujesz plik graficzny tak:

... =  new ImageIcon("wking.gif");

to plik szukany jest w folderze bieżącym. Jeśli uruchamiasz program w Eclipsie, to folderem bieżącym jest folder projektu. Inny jest folder bieżący gdy uruchamiasz spoza IDE (np. z jara).

0

Sorki moja wina źle napisałem. Chodziło mi o ten (Default package), że tam się wszystko znajduje

2

Obrazki mają być w folderze projektu, nie w Default package.
Pomyliłeś się w rachunkach - pola nie mieszczą się na planszy.
chessboard.png

0

tutaj pokazuje na drzewku po lewej jak mam rozmieszczone pliki. Mógłbyś mi pokazać swoje drzewko jak to zrobiłeś?
I Gre uruchamiam pierw ChessServer.java a potem ChessClient.java więc to chyba dobrze odpalam?

2

chess.png
Jeśli chodzi o uruchamianie, to nie wiem. Uruchamiałem samego klienta.

0

O Super Już działa :3 Dzięki wielkie :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1