Adnotacje JPA, powiązanie encji z innymi

0

Cześć,

Natrafiłem na następujący problem. Mam 3 encje: Worker, Team, Company.

@Entity
public class Team {
    @Id
    private Long id;

    @ManyToOne
    protected Company company;   

}
@Entity
public class Company {
    @Id
    private Long id;

}
@Entity
public class Worker {
    @Id
    private Long id;

    @ManyToMany
    @ValidatorZeTeamySaTylkoWJednejFirmie
    private List<Team> teams;

    //tutaj jest wlasnie problem
    @ManyToOne
    protected Company company;

}

Chcę żeby Worker pobierał Company bezpośrednio z listy Teamów. Wiadomo że Teamy w tej liście są w jednej firmie. Nie wiem czy mogę użyć adnotacji @ManyToOne czy może lepiej @Column. Wymyśliłem rozwiązanie ale średnio to działa, Company w Workerze jest nullem:
https://docs.jboss.org/hibernate/orm/4.0/hem/en-US/html/listeners.html

Każda wskazówka będzie pomocna :)

0

Ktoś ma jakieś pomysły? Jeśli coś jest niejasne to od razu doprecyzuje

1

Nie rozumiem co chcesz osiągnąć. Po co ci to powiązanie z company tutaj? Wyciągaj company z tej kolekcji Teamów po prostu kiedy ktoś będzie chciał wywołać getCompany().

0

Mi nie podoba się założenie:

teomos napisał(a):

Wiadomo że Teamy w tej liście są w jednej firmie.

Tak jak napisał @Shalom wyciągnij company z temów.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1