Android Studio- Java

0

Witam, jestem nowy na pokładzie. Tak więc nazywam się Kamil, naszła mnie myśl i potrzeba nauki ale niestety potrzebuję kilka porad odnośnie javy :)
Chciałbym żeby po wczytaniu zmiennych z ekranu (to mam) liczyło mi wynik ( mam), brakuje mi tylko kodu żeby liczyło zadanie krok po kroku + zwracało pełne obliczenie zadania na ekran (Textview). Pewnie to łatwe no ale jestem w tym nowy i nie wiem ;/
Dziękuję za pomoc!
Pozdrawiam! ;>

np
abc=wynik -- wyświetla sam wynik --- potrzebuje żeby wszystko zastało wyświetlone wraz z wczytanymi zmiennymi

1

Spróbuj coś takiego:

textView.setText(a + "*" + b + "*" + c + "=" + a*b*c);
0

Dziękuję ;) zaraz sprawdzę ;>

Działa to co napisałeś, jak zrobić żeby podczas wprowadzenia złej zmiennej wyskakiwała wiadomość w oknie oraz jakie są złożone funkcje matematyczne do ambiniejszych zadań z funkcji np.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1