Hosting dla aplikacji SpringBoot

0

Potrzebuję darmowego hosta dla mojej aplikacji opartej na Javie, Springu, JPA, Thymelafie i bazie danych MySQL.

Nie ukrywam, że zależy mi na czasie bo aplikacja musi być wrzucona na serwer publiczny (projekt do pracy inżynierskiej)

Aktualnie aplikacje odpalałem na SpringBoocie v1.2.0.RELEASE.

Więcej o projekcie:

  • Java 8
  • baza danych MySQL
  • Spring
  • Hibernate

Próbowałem na OpenShift ale przy pobieraniu aplikacji z repozytorium gita nie załadowało i zwróciło taki błąd The initial build for the application failed: Shell command '/sbin/runuser -s /bin/sh 56c092257628e1728c000196 -c "exec /usr/bin/runcon 'unconfined_u:system_r:openshift_t:s0:c5,c235' /bin/sh -c \"gear postreceive --init >> /tmp/initial-build.log 2>&1\""' returned an error http://mirror.ops.rhcloud.com/nexus/content/groups/public/com/google/collections/google-collections/1.0/google-collections-1.0.jar (625 KB at 13578.3 KB/sec) [INFO] Changes detected - recompiling the module! [INFO] Compiling 51 source files to /var/lib/openshift/56c092257628e1728c000196/app-root/runtime/repo/target/classes [INFO] ------------------------------------------------------------------------ [INFO] BUILD FAILURE [INFO] ------------------------------------------------------------------------ [INFO] Total time: 1:15.129s [INFO] Finished at: Sun Feb 14 09:44:13 EST 2016 [INFO] Final Memory: 11M/68M [INFO] ------------------------------------------------------------------------ [WARNING] The requested profile "openshift" could not be activated because it does not exist. [ERROR] Failed to execute goal org.apache.maven.plugins:maven-compiler-plugin:3.1:compile (default-compile) on project AmateurFootball: Fatal error compiling: invalid target release: 1.8 -> [Help 1] [ERROR] [ERROR] To see the full stack trace of the errors, re-run Maven with the -e switch. [ERROR] Re-run Maven using the -X switch to enable full debug logging. [ERROR] [ERROR] For more information about the errors and possible solutions, please read the following articles: [ERROR] [Help 1] http://cwiki.apache.org/confluence/display/MAVEN/MojoExecutionException An error occurred executing 'gear postreceive' (exit code: 1) Error message: CLIENT_ERROR: Failed to execute: 'control build' for /var/lib/openshift/56c092257628e1728c000196/jbosseap For more details about the problem, try running the command again with the '--trace' option.

Może ktoś się spotkał z podobnym problemem ?

0
czarq92 napisał(a):

Może ktoś się spotkał z podobnym problemem ?

no raczej. poszukaj w google:

http://stackoverflow.com/questions/27745223/openshift-war-successfully-deployed-but-i-still-see-the-default-welcome-page

osobiście do hostowania lubie to co było w github student pack i vpsy z ovh

0

@karolinaa w jaki sposób ładowałaś aplikacje na serwer ? Wystarczyło wrzucić skompilowanego .war czy bardziej zawiły proces ?

0

z Openshifta nie korzystałam

0

A te co wymieniłaś github student pack i vpsy z ovh ?

0

a nie możesz tego wrzucić na heroku ? za darmo, co prawda trochę bieda, bo apki się po jakimś czasie wyłączają(usypiają i np: request po godzinie budzi proces na nowo), https://devcenter.heroku.com/articles/deploying-spring-boot-apps-to-heroku

0

Nie przetestowałem więc może nie powinienem się udzielać ale słyszałem że na amzonie można
https://aws.amazon.com/application-hosting/

1

Nie powinieneś mieć większego problemu z postawieniem spring boot na openshift.
Najprościej będzie Ci wybrać opcje z serwerem Wildlfy, ostatecznie posiada on kontener web undertow.

w kofiguracji spring-boot domyślnie korzysta z tomcata dlatego musisz mu explicite wskazać, żeby użył undertow:

 <dependency>
            <groupId>org.springframework.boot</groupId>
            <artifactId>spring-boot-starter-web</artifactId>
            <exclusions>
                <exclusion>
                    <artifactId>spring-boot-starter-tomcat</artifactId>
                    <groupId>org.springframework.boot</groupId>
                </exclusion>
            </exclusions>
        </dependency>
<dependency>
             <groupId>org.springframework.boot</groupId>
             <artifactId>spring-boot-starter-undertow</artifactId>
</dependency>
 

Nie miałem z tym nigdy problemów. Musisz tylko pamiętać, że spring-boot dociągnie Ci transaction managera z kontenera przez jndi.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1