funkcja pamięci w kalkulatorze.

0

cześć, mam wielki problem, napisałem program symulujący pracę kalkulatora i wszystko działa poza funkcjami dodania do pamięci kalkulatora i odjęcia od pamięci kalkulatora, jakby ktoś mógł przyjrzeć się mojemu kodowi to byłbym wdzięczny ;)

http://codeshare.baraniewski.com/?id=193

0

Problem to ty masz trochę większy niż pamięć kalkulatora. Na początek z zasadami DRY i SRP.

  1. Tablice i pętle. Serio, każdy twój button 0-9 jest TAKI SAM.
  2. Nie rób klas człowiek orkiestra. Zrób osobne KILKA action listenerów a nie rób jakiejś ifologii.
  3. Zapomnij o słowie static bo używasz go bardzo bardzo źle.
  4. Od Javy 1.5 istnieją typy generyczne więc można zrobić listę która przymuje obiekty danego typu -> List<String> lista = new ArrayList<>();
  5. Kod jest do zaorania i napisania od nowa :)
0

tzn nie da się z tym nic zrobić?

0

Da się. Osoba wyżej po prostu straciła jakąkolwiek chęć pomocy po zobaczeniu kodu. Popracuj nad czystością kodu.

0

Wszystko sie da. Pytanie czy chcesz sie nauczyć porządnie programować, czy chcesz po prostu żeby ci "cośtam zadziałało".
Jak masz deskę, kilka śrubek i śrubokręt to na upartego możesz te śrubki powbijać w deske jak gwoździe bijąc w nie tym śrubokrętem. I niby "zadziała". Pytanie tylko czy to faktycznie dobry pomysł? ;) Jeśli twoim celem jest umieszczenie śrubek w desce wszelkimi dostępnymi sposobami to pewnie możesz to tak zrobić ;]

0

po prostu muszę sprawić że ten program zadziała bo potrzebny jest do zaliczenia, to że niedawno zacząłem nauke Javy to jest inna sprawa, gdyby nie było to dla mnie pilne, nie udzielałbym się tutaj.

0

No dobra, zrobiłeś już tak dużo i nie masz pomysłu jak dodać coś do pamięci? Zrób zmienną przechowującą zawartość pamięci i dodaj / odejmij od niej obecną liczbę gdy się kliknie w guzik.

0

A widzisz, czyli jednak wbijamy śrubki w deskę ;]
Ale teraz jaki konkretnie masz problem? Bo z tego co widze w kodzie to ty chyba po prostu nie wiesz do czego służą te guziki, czy tak?

0

nie pojmuje dlaczego nie działają funkcje pamięci kalkulatora i prosiłbym żeby mi ktoś wytłumaczył to jak laikowi.

0

Bo nie są zaimplementowane? Jeszcze raz pytam: rozumiesz co te guziki robią? Bo z kodu wynika że nie o_O Poza tym robisz i++ oraz i-- POZA warunkami, a chyba nie o to chodziło.

0

nie musisz być nie uprzejmy, rozumiem co robią wszyskie inne przyciski po za przyciskami funkcji pamięci, dlatego proszę jeśli potrafisz to pomóż mi to poprawić.

0

Myślę, że @Shalom nie potrafi, dlatego jest taki nie miły :DDDDD

0

problem rozwiązany, wątek do usunięcia ;)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1