nie działa exit_on_close

0

Dlaczego nie działa exit on close yes no gdy mam set textw metodzie i jak to ominąć?

/*
 * To change this license header, choose License Headers in Project Properties.
 * To change this template file, choose Tools | Templates
 * and open the template in the editor.
 */
package wypozyczalnia_filmow;

import java.awt.Dimension;
import java.awt.FlowLayout;
import java.awt.event.WindowAdapter;
import java.awt.event.WindowEvent;
import java.awt.event.WindowListener;
import java.io.FileInputStream;
import java.io.FileOutputStream;
import java.io.IOException;
import java.io.ObjectInputStream;
import java.io.ObjectOutputStream;
import java.util.ArrayList;
import javax.swing.JFrame;
import javax.swing.JLabel;
import javax.swing.JOptionPane;
import javax.swing.JScrollPane;
import javax.swing.JTable;
import javax.swing.table.DefaultTableModel;

/**
 *
 * @author Marek
 */
public class historia_wyp_user extends Wypozycz {


JLabel ety;
public void historia_wyp_user()
{
setTitle("Historia");
setLayout(null);
setSize(900,500);
setVisible(true);
     
ety=new JLabel("Wyppppp");
ety.setBounds(20,20,850,850);
ety.setText( h.toString());
add(ety);




//wczyt();


setDefaultCloseOperation(JFrame.DO_NOTHING_ON_CLOSE);
WindowListener sl = new Zam();
addWindowListener(sl);
}


class Zam extends WindowAdapter
{

public void windowClosing(WindowEvent e)
{
int answer = JOptionPane.showConfirmDialog(null, "Czy na pewno chcesz zamknąć program", "Koniec", JOptionPane.YES_NO_OPTION);
if (answer == JOptionPane.YES_OPTION)
{
    dispose();
}
}
}


}


    
    

 
0

Przecież ustawiasz DO_NOTHING_ON_CLOSE.
W jednym z pierwszych postów pisałem, że dispose nie kończy programu jeśli jest otwarte inne okno.

0

Dobra, zgodzę się z tym, ale jak mam

ety.setText( h.toString()); 

w metodzie to nie pokazuje komunikatu czy zamknąć program.. Natomiast jak dam w komentarz powyższy fragment to wyświetla się komunikat i dispose(); normalnie działa.. Nie wiem o co z tym chodzi.. Przecież ten fragment może być w tym miejscu w którym się znajduje..

0

Nie wierzę.
Znowu masz metodę o absurdalnej nazwie i sygnaturze. Zamień metodę

public void historia_wyp_user()

na konstruktor

public historia_wyp_user()
0

Dalej to samo

0

ref

0

Nie masz co odświeżać, wyraźnie napisałem, że nie wierzę.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1