Android studio a projekt w Eclipse

0

Witam,

ostatnio, za poradą kolegów z tego forum, zainstalowałem u siebie Android Studio. Chciałem zaimportować projekt z Eclipse do Android Studio (bo teoretycznie można) jednak dostałem komunikaty o braku komponentów użytych w projekcie z Eclipse. Moje pytanie brzmi - w jaki sposób mogę pobrać te komponenty? Błąd ma następującą treść:

  • Project ReikoApp\ReikoApp\project.properties:
    Library reference ....\Program files\AndroidSdk\extras\google\google_play_services\libproject\google-play-services_lib could not be found
    Path is C:\ReikoApp....\Program files\AndroidSdk\extras\google\google_play_services\libproject\google-play-services_lib which resolves to C:\Program Files\AndroidSdk\extras\google\google_play_services\libproject\google-play-services_lib
0

To wygląda nie tyle na brak bibliotek/modułów aplikacji, tylko braki w Android SDK - ściągniesz to (Google Play Services) managerem w Android Studio -> TOOLS / ANDROID / SDK MANAGER.....zakładka SDK tools.

0

Zainstalowałem Google Play Services tak jak napisałeś, ale wciąż mam taki oto komunikat przy importowaniu projektu:

  • Project ReikoApp\ReikoApp\project.properties:
    Library reference ....\Program files\AndroidSdk\extras\google\google_play_services\libproject\google-play-services_lib could not be found
    Path is C:\ReikoApp....\Program files\AndroidSdk\extras\google\google_play_services\libproject\google-play-services_lib which resolves to C:\Program Files\AndroidSdk\extras\google\google_play_services\libproject\google-play-services_lib

Na wszelki wypadek zrestartowałem Android Studio ale wciąż jest to samo. Co mam zrobić?

PS. Importuję plik o nazwie ".project"

0

OK rozwiązałem to modyfikując plik .properites. Ale zacząłem projekt od nowa w Android Studio bo pomyślałem że tak będzie prościej i szybciej. Mam jednak mały kłopot - tym razem w pliku AndroidManifest.xml. Zamieszczam spakowany projekt do załącznika tego posta. Czy ktoś mógłby pokazać co należy zmienić aby projekt się poprawnie skompilował? Pościągałem wszystkie API i mój SDK zajmuje już jakieś 50 GB.

ReikoApp.rar - projekt który był zrobiony w Eclipse i który próbuję zrobić w Android Studio
ProbaKlonu1.rar - projekt w Android Studio na którym zamierzam "postawić" projekt z Eclipse.

Dziekuję za wszelkie pomoce.

0

Nie chcąc zakładać nowego tematu. Chciałbym się dowiedzieć Wasze opinie. Czy apliakcje/gierki na androida tworzyć najlepiej w Android Studio czy może Eclipse, NetBeans, IntelliJ lub inny? Chodzi o łatwość i wygodę.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1