Hibernate używa tej samej referencji obiektu w liscie

0

Cześć. Mam taki problem że mam obiekt persystentny "Księgarnia" ona ma listę obiektów "książka". Gdy przypiszę do jednego obiektu ksiegarnia w liście obiekt "książka", to gdy tworzę drugą księgarnię i chce dodać juz identyczną książkę to dostaję:
org.hibernate.exception.ConstraintViolationException: could not execute statement.

Jaki może być tego najbanalniejszy powód ?
Pozdrawiam.

1

a masz relację wiele do wielu? jaki masz model?

0

@up
Teraz zauważyłem że tabela posrednia ksiegarnia_ksiazka zawiera tylko id ksiazki i id autora, wedlug mnie powinna zawierac dodatkowo id rekordu. Dlaczego tak sie stalo ?

0
szarotka napisał(a):

a masz relację wiele do wielu? jaki masz model?

Jeden do wielu - jedna ksiegarnia wiele ksiazek

0

Pisałeś wyżej, że masz tabelę pośredniczącą i że księgarnia ma wiele książek a książkę przypisujesz do kilku księgarni (tak rozumiem "dodać identyczną książkę"?)?

0

Ok dzieki.. Moje niedopatrzenie, złą relacje miałem teraz dziala..

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1