Javah tworzenie nagłówka

0

Witam wszystkich
Mam problem z użyciem narzędzia javah w celu wygenerowania nagłówka. Próbowałem różnych składni tzn javah -cp ścieżka do klasy, javah -cp ścieżka do folderu z programem itp niestety za każdym razem dostaję błąd, oznaczający brak klasy bądź też wyjątek (bad class name). Oczywiście zmienną systemową PATH mam ustawioną. Dodam iż ścieżka do klasy mojego programu wygląda następująco C:\Users\uzytkownik\Documents\NetBeansProjects\Hello\build\classes\hello. Pomoże ktoś?

0

Najprościej, to przejść do folderu z plikiem klasy i wpisać javah MojaKlasa.
A jeśli klasa jest w pakiecie, to przejść "na szczyt" pakietu i wpisać javah folder.podfolder..MojaKlasa.

0

Przeszedłem do folderu classes (tam mam plik .class) i to samo mam błąd "Could not find class file for "Hello" "

0

Plik .class masz tam, gdzie masz wynik kompilacji. Zrób to na górze pakietu, tak jak napisał bogdans.

0

Te dwa zdania

Dodam iż ścieżka do klasy mojego programu wygląda następująco C:\Users\uzytkownik\Documents\NetBeansProjects\Hello\build\classes\hello
oraz

Przeszedłem do folderu classes (tam mam plik .class)

przeczą sobie wzajemnie.

0

dobra zrozumiałem swój błąd :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1