Android ListView z dwoma adapterami

0

Witam,
potrzebuje wyświetlić dwie listy jedna pod druga. Czy jest możliwość zapięcia dwóch adapterów do jednej listy? Ewentualnie jak uzyskać efekt który opisałem.
Dzięki za wskazówki.

0

Da się pod warunkiem że adaptery będą prezentować te same dane. Jeśli prezentowane dane będą inne. No way

0

Tzn kazdy adapter bedzie przedstawial inne dane, tzn inna liste elementow tego samego typu.

0

No to jak ten sam typ to gdzie problem?

0

OK, moze wyjasnie biznesowo o co chodzi. Chcialem przedstawic liste elementow ktore potencjalnie user moze dodac do koszyka a ponizej elementy ktore juz sa w koszyku. Ze względu na to, chciałbym aby były to osobne dwa adaptery w celu zarządzania listami. Tzn dodaje do pierwszego adaptera lub usuwam to automatycznie sie wszystko dzieje (tj. dodaje/usuwa z listview). Dodatkowo chcialbym aby w pierwszej kolejnosci byly wyswietlone itemy ktore mozna dodac do koszyka a dopiero pozniej te ktore w koszyku sie juz znajduja.

1

Nooo i gdzie jest problem?

0
panryz napisał(a):

Nooo i gdzie jest problem?

No to słucham w takim razie.

0

Może najpierw daj kawałek kodu, jak próbowałeś to zrobić, a powiemy Ci co Ci nie wyszło i dlaczego ;]

0
panryz napisał(a):

Może najpierw daj kawałek kodu, jak próbowałeś to zrobić, a powiemy Ci co Ci nie wyszło i dlaczego ;]

Dobra, to pytanie, skoro na listView mam metode setAdapter to skoro ustawie najpierw adapter1 (pierwsza lista) a pozniej adapter2 to one sie wzajemnie nadpisza przeciez. tutaj mi to nie pasuje

0

Jak się nadpiszą jak

MyCustomAdapter adapter1 = new MyCustomAdapter(Context context, T data);
MyCustomAdapter adapter2 = new MyCustomAdapter(Context context, T data);
0
panryz napisał(a):

Jak się nadpiszą jak

MyCustomAdapter adapter1 = new MyCustomAdapter(Context context, T data);
MyCustomAdapter adapter2 = new MyCustomAdapter(Context context, T data);
listView.setAdapter(adapter1); 
listView.setAdapter(adapter2);

No jakos tak?

0

potrzebuje wyświetlić dwie listy jedna pod druga.

Więc dlaczego robisz jedną listę?

0
panryz napisał(a):

potrzebuje wyświetlić dwie listy jedna pod druga.

Więc dlaczego robisz jedną listę?

A jak sensownie wyswietlic liste pod lista?
Jedna moze byc pusta, druga moze miec wiele wierszy i na odwrot. Musiałbym na stałe ustawić wysokośc list, ale skoro jedna np. bylaby pusta to nie ma sensu aby druga miala 50%.

0

A no to rybki albo akwarium. Możesz się bawić w dynamiczną zmianę wielkości elemtów, ale jest to upierdliwe i męczące

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1