JTabble ustawienie szerokości kolumn

0

Witam,
chce ustawić domyslna szerokosc kolumny w JTabble (NetBeans), uzywam takiego polecenia
tab.getColumnModel().getColumn(2).setPreferredWidth(70);
Niestety to nie działa, proszę o pomoc

0

Preferred wymagałby pewnie zawołania pack(). Kiedy to robisz? Już po wyrenderowaniu wszystkiego? To daj setWidth a potem repaint.

0

chcę przyciskiem ustawić szerokość, czyli już po wszystkim. niestety nie działa to co napisałeś.

0

A jak ustawisz wszystkie 4? tzn preferredW, maxW, minW i W? Bo ja takie coś testowałem i działa.

0

super działa, dzięki już nie pierwszy raz mi pomagasz ;)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1