JPA błąd przy dodawaniu (Discriminator column)

0

Witam, napisałem kilka klas wykorzystujący jpa do mapowania i otrzymałem błąd z którym nie mogę usunąć.
Klasa Person nadklasa dla Client i Agent zestawienie client i agent leży na klasie Profile

Person

@Entity
@Inheritance(strategy = InheritanceType.JOINED)
@SequenceGenerator(name = "sequence", sequenceName = "SEQ_MIELPA1_PERSON")
@Table(name = "PERSON")
public abstract class PersonEntity implements Serializable{

	@Id
	@GeneratedValue(strategy = GenerationType.SEQUENCE, generator = "sequence")
	private int id;
	private String firstName;
	private String lastName;
	private int pesel;
        gettery i settery

Client

@Entity
@Table(name = "CLIENT")
@PrimaryKeyJoinColumn(name = "ID_CLIENT")
public class ClientEntity extends PersonEntity implements Serializable{

	@OneToMany(mappedBy = "clientEntity")
	private List<ProfileEntity> listProfile = new ArrayList<ProfileEntity>();

	@Embedded
	private Address address;
        gettery i settery

Agent

@Entity
@Table(name = "AGENT")
@PrimaryKeyJoinColumn(name = "ID_AGENT")
public class AgentEntity extends PersonEntity implements Serializable{

	@OneToMany(mappedBy = "agentEntity")
	private List<ProfileEntity> profileList = new ArrayList<ProfileEntity>();

	private int salary;

	@Embedded
	private Address address;

gettery i settery

Profile

@Entity
@Table(name = "PROFILE")
@SequenceGenerator(name = "sequence", sequenceName = "SEQ_MIELPA1_PROFILE")
public class ProfileEntity implements Serializable{

	@Id
	@GeneratedValue(strategy = GenerationType.SEQUENCE, generator = "sequence")
	private int id;

	@ManyToOne
	@JoinColumn(name = "ID_CLIENT")
	private ClientEntity clientEntity;

	@ManyToOne
	@JoinColumn(name = "ID_AGENT")
	private AgentEntity agentEntity;
        gettery i settery

Błąd:

java.lang.RuntimeException: The persistence unit is inconsistent with the database schema: Error on entity >>com.mielpa1.model.PersonEntity<<: The Discriminator column >>PERSON.DTYPE<< does not exist. Error on entity >>com.mielpa1.model.AgentEntity<<: The Discriminator column >>PERSON.DTYPE<< does not exist. Error on entity >>com.mielpa1.model.ClientEntity<<: The Discriminator column >>PERSON.DTYPE<< does not exist.

Wydaje mi się, że przy dziedziczeniu joined nie trzeba dawać Discriminator column?
Z góry dzięki za pomoc.

0

Temat do zamknięcia poradziłem sobie z błędem.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1