Zmiana koloru przycisku android.

0

Jak naprawić ten błąd który się podkreśla co poprawić aby działała ?
<image>foo</image>Bez tytułu.png

1

możesz mi wytłumaczyć jak porównać int'a i obiekt klast Button ?
Bo jak chcesz to zrobić, to pozostaje jedynie
user image

0
ColorDrawable buttonColor = (ColorDrawable) button.getBackground();
int colorId = buttonColor.getColor();

if (colorID == R.color.green) {
  log("color is green");
}

W ten sposób możesz to zrobić. Tylko proszę nie kopiuj bezmózgu tylko pomyśl

0
niezdecydowany napisał(a):

możesz mi wytłumaczyć jak porównać int'a i obiekt klast Button ?

Jeżeli przycisk będzie równy koloru czerwonego

:| Widzę że problem jest nie na poziomie kodu tylko na poziomie rozumowania świata i języka polskiego
Przycisk równy koloru czerwonego... :D To powinno trafić do perełek :D

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1