Witam dlaczego pętla w androidzie odmawia współpracy ??

0

Witam mam pytanie odnośne androida. Konkretnie nie działa pętla próbowałem już kilka razy lecz obojętnie jaka metoda aktywność się nie zmienia. Czy jest jakiś błąd w kodzie źródłowym ?

 
 @Override
    protected void onCreate(Bundle savedInstanceState) {
        super.onCreate(savedInstanceState);
        setContentView(R.layout.activity_main);
        Thread logoTimer =new Thread(){
          public void run(){
              try{
                  short logoTimer = 0;
                  while(logoTimer <5000){
                      sleep(100);
                      logoTimer = (short) (logoTimer +100);


                  }
                  Intent intent = new Intent("com.example.hubert.changecollorv1");
                  startActivity(intent);

                  } catch (InterruptedException e1) {
                  e1.printStackTrace();
              }
              finally {
                  finish();


          }

              };
          };
        };
0

Spróbuj jeszcze dać tak:

Intent intent = new Intent(this, changecollorv1.class);
startActivity(intent);

I jak chcesz sobie liczyć czas po jakim czasie ma się odpalić aktywność to użyj sobie Handlera z metodą postDelayed

0

kiedy wpisuje ten kod changecollor jest czerwony i nie da sie poprawić tego błędu tak jakby co to druga aktywność na którą ma się zmieniać nosi nazwę "UnityConvert" a tak na boku jest jakiś sposób na wstawianie screenshotów na forum ????

 
Intent intent = new Intent(this, changecollorv1.class);
                  startActivity(intent);
0

Drugim parametrem przy budowaniu intencji jest podanie klasy. Po Twoim kodzie wywnioskowałem że Twoja klasa nazywa się changecollorv1. Jeśli jest inaczej to wpisz tam inną klase która rozszerza Activity.

0

<image>foo</image>Bez tytułu.png

0

Masz tam wstawić nazwaKlasyActivity.class. Nie masz klasy changecolor1, ale masz za to MainActivity oraz UnityConvert...

0

<image>foo</image>Bez tytułu.png

0

Odpuść programowanie nie jest dla Ciebie

0

Bez tytułu.png Posiadam jeszcze małe pytanko odnośnie tematu pętli w jaki sposób zrobić aby pętla działała non stop a nie po 1 przejściu wyłączała program.

0
20hubert01 napisał(a):

wyłączała program.

Gdybyś czytał ze zrozumieniem widziałbyś co masz zrobić. Ihmo:

Szczery napisał(a):

Odpuść programowanie nie jest dla Ciebie

0

pytanko odnośnie tematu pętli w jaki sposób zrobić aby pętla działała non stop

Moją radę traktuj z dystansem, sam siedzę w programowaniu od 10 dni. Żeby działała non stop możesz zdefiniować nowy typ dla wartości 1, następnie wsadzić tą Twoją pętle do while(twojTyp != 0)

0

Cały czas po 1 przejściu pętli komunikat Unfortunately Gra has stopped

0

LogCat daj poza tym nie powinieneś zacząć od jakis podstaw programowania a nie od razu od frameworka? Na dodatek co to jest if(b1==b1)

0

masz has stoppeed bo próbujesz ruszyć UI nie na MainThread. jedna z podstawowych zasad Androida. GUI może ruszyć tylko wątek główny.

A jeżeli chodzi o Intent to powinieneś mieć tak:

Intent intent = new Intent(MainActivity.this, changecollorv1.class);
startActivity(intent);

bo wywołujesz ją z klasy wewnętrznej.Przy czym tutaj nie jestem pewien czy startActivity też nie trzeba wywoływać z MainThreada a nie chce mi się tego sprawdzać

pzdr

0

"LogCat daj " a to nie jest do sprawdzania logów ??

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1