Wyświetlanie dialogu po dialogu

0

Witam, nie potrafię sam rozgryźć jak to zrobić.. Potrzebuję wyświetlić Dialog na Dialogu, albo Dialog po Dialogu.. problem jest taki, że drugi dialog mi się nie wyświetla. Kod:

public class UpdateItemActivity extends Activity {
...
 public void clickUpdate(View view){
// przykładowy dialog z neta

new AlertDialog.Builder(this) 
                                .setTitle("Delete entry")
                                .setMessage("Are you sure you want to delete this entry?")
                                .setPositiveButton(android.R.string.yes, new DialogInterface.OnClickListener() {
                                    public void onClick(DialogInterface dialog, int which) {
                                        // continue with delete
                                    }
                                })
                                .setNegativeButton(android.R.string.no, new DialogInterface.OnClickListener() {
                                    public void onClick(DialogInterface dialog, int which) {
                                        // do nothing
                                    }
                                }).show();
}

...
}

Próbowałem zamknąć dialog pierwszy przed wywołaniem show następnego dialogu ale to nie pomaga.
Proszę o rady :)

PS. Dialog ten wyświetla się z normalnego MainActivity które implementuje Activity

0

android manifest (zapomniałem dodać)

<activity
            android:name=".MainActivity"
            android:label="@string/app_name"
            android:theme="@android:style/Theme.NoTitleBar.Fullscreen"
            android:screenOrientation="portrait">
            <intent-filter>
                <action android:name="android.intent.action.MAIN" />

                <category android:name="android.intent.category.LAUNCHER" />
            </intent-filter>
        </activity>
...


        <activity
            android:name=".UpdateItemActivity"
            android:label="@string/title_activity_update_item"
            android:theme="@android:style/Theme.DeviceDefault.Dialog.NoActionBar"
            android:screenOrientation="portrait">
        </activity>
0

No to pokaż jak próbujesz ogarnąć dialog po dialogu. Na razie mamy tutaj zwykły template.

0
panryz napisał(a):

No to pokaż jak próbujesz ogarnąć dialog po dialogu. Na razie mamy tutaj zwykły template.

android:theme="@android:style/Theme.DeviceDefault.Dialog.NoActionBar"

--- Activity jako dialog.. w tym activity wywołuję:

new AlertDialog.Builder(this)... 

i się nie wyświetla.
A gdy wywołuję to w Activity, które nie jest dialogiem:

android:theme="@android:style/Theme.NoTitleBar.Fullscreen"

dialog się wyświetla.

0

Więc ja podpowiem tak.
Musisz sobie zrobić nową klasę która rozszerza AlertDialog i jak klikniesz positiveButton lub coś innego to robisz nową instację klasy która rozszerza AlertDialog. Możesz też bawić się we Fragments. Po prostu podmieniasz fragmenty w AlertDialog.
Jako źródło
http://developer.android.com/guide/topics/ui/dialogs.html

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1