Prosty projekt

0

Witam

Za kilka dni będzie sesja a ja mam napisać na przedmiot 'programowanie w Javie' jakiś program. Nigdy nie napisałem w niej jeszcze żadnego programu, więc będzie to trudne. Ktoś wie może czy w internecie są strony z gotowymi prostymi programami w Javie, np. wypożyczalnia samochodów albo kalkulator macierzowy?

14

daj sobie spokoj ze studiami, marujesz tylko czas i pieniadze, swoje i innych

7

Cóż, wykształcenie nie piwo - nie musi być pełne.
Skoro miałeś cały czas naukę głęboko gdzieś, nie powinieneś jednak zdać tego przedmiotu :P

9

Nie. Tak się złożyło, że jesteś pierwszą osobą, która coś dłubie w javie. Na internecie nie znajdziesz systemów biznesowych, bazodanowych, medycznych, a już w szczególności nie znadziesz kalkulatorka.

2

A czy przypadkiem przed sesją nie miałeś ćwiczeń z tego przedmiotu na którym robiliście takie "proste programy" ?

0

Pisałem ostatnio program dla studenta na zaliczenie, więc jeżeli chcesz mogę Ci go odsprzedać. ;)

0
hipekk napisał(a):

A czy przypadkiem przed sesją nie miałeś ćwiczeń z tego przedmiotu na którym robiliście takie "proste programy" ?
Byłem na tym przedmiocie chyba ze 2 razy, ale to było na samym początku i prowadzący pokazywał tylko jak uruchomić program w Javie i program wypisujący "Hello World"

2

i tym tlumaczysz bycie kompletnym zerem programistycznym? ile masz lat, 8?

0
hipekk napisał(a):

Byłem na tym przedmiocie chyba ze 2 razy, ale to było na samym początku i prowadzący pokazywał tylko jak uruchomić program w Javie i program wypisujący "Hello World"

oj :( na późniejszych zajęciach na pewno były elementy jakie będą przydatne w takim projekcie ;)
jak chcesz to ja mogę sprzedać swój projekt zaliczeniowy z tego roku :D

0

Dwie stówki i za godzinkę będziesz miał projekcik miut-malina (www.youtube.com/watch?v=vwCWwZetRaI, ew. www.youtube.com/watch?v=BRwFEYYfo_M).

0

ojeny nie słuchaj ich. nie można się tak łatwo poddawać. jak zapłacisz mi 199zł to zrobię Ci program

3

Jasne że w internecie jest masa gotowych prostych programów. Na moim githubie masz na przykład https://github.com/Pharisaeus/SpringScaffoldApplication :)

0
karolinaa napisał(a):

ojeny nie słuchaj ich. nie można się tak łatwo poddawać. jak zapłacisz mi 199zł to zrobię Ci program

Nie więcej niż 50 zł, to tylko prosty projekt na Jave.

0

No to rzuć studia i idź do pracy, jeśli więcej niż 50zł to dla ciebie fortuna ;) Albo kup o tę parę zupek chińskich mniej. Jeśli chciałeś iść na studia, żeby sobie przedłużyć dzieciństwo to mogłeś wybrać jakiś łatwiejszy kierunek, a nie informatykę, gdzie wiadomo, że trzeba trochę myśleć.

Za kilka dni będzie sesja a ja mam napisać na przedmiot 'programowanie w Javie' jakiś program. Nigdy nie napisałem w niej jeszcze żadnego programu, więc będzie to trudne. Ktoś wie może czy w internecie są strony z gotowymi prostymi programami w Javie, np. wypożyczalnia samochodów albo kalkulator macierzowy?

Żadne z tych zdań nie ma sensu. Ani nas nie witasz (prędzej my cię witamy na forum), nie ma sensu też, że chodzisz na przedmiot pt. Programowanie w Javie przez cały semestr i jeszcze nie napisałeś do tej pory żadnego programu (to po co te studia? Nie lepiej będzie ich rzucić, skoro i tak cię ani nie interesują, ani nie zanosi się, żebyś zdał?). Także śmieszne jest nazywać prostymi programy obsługujące wypożyczalnię samochodów (jakieś ERP? Spoko. Za 50zł ci ktoś napisze).

0
LukeJL napisał(a):

No to rzuć studia i idź do pracy, jeśli więcej niż 50zł to dla ciebie fortuna ;) Albo kup o tę parę zupek chińskich mniej. Jeśli chciałeś iść na studia, żeby sobie przedłużyć dzieciństwo to mogłeś wybrać jakiś łatwiejszy kierunek, a nie informatykę, gdzie wiadomo, że trzeba trochę myśleć.

Za kilka dni będzie sesja a ja mam napisać na przedmiot 'programowanie w Javie' jakiś program. Nigdy nie napisałem w niej jeszcze żadnego programu, więc będzie to trudne. Ktoś wie może czy w internecie są strony z gotowymi prostymi programami w Javie, np. wypożyczalnia samochodów albo kalkulator macierzowy?

Żadne z tych zdań nie ma sensu. Ani nas nie witasz (prędzej my cię witamy na forum), nie ma sensu też, że chodzisz na przedmiot pt. Programowanie w Javie przez cały semestr i jeszcze nie napisałeś do tej pory żadnego programu (to po co te studia? Nie lepiej będzie ich rzucić, skoro i tak cię ani nie interesują, ani nie zanosi się, żebyś zdał?). Także śmieszne jest nazywać prostymi programy obsługujące wypożyczalnię samochodów (jakieś ERP? Spoko. Za 50zł ci ktoś napisze).

Jak nie witam, przecież napisałem "Witam" na samym początku. Nie chodziłem bo ten przedmiot był bardzo późno i musiałbym siedzieć od rana do wieczora. Studia mnie interesują ale Java nie.

1

Jak mogą Cię interesować studia, skoro nie interesuje Cię Java, która jest ich częścią (o czym wiedziałeś lub w każdym razie powinieneś był wiedzieć)?

0

Zrobię za 50 zł. Mail: [email protected]

0

Akurat pod realizację kalkulatora macierzowego to nawet mogę udostępnić bibliotekę, będzie przynajmniej mniej roboty :-) Te projekty zaliczeniowe właśnie po tyle chodzą i 50 zł to dość częsta sytuacja, choć wydaje mi się że mit o studencie żebraku można wyrzucić na śmietnik. Co do prostego kalkulatora macierzowego z użyciem gotowej biblioteki, w formie aplikacji konsolowej to może jeszcze by przeszło ale żeby program do obsługi wypożyczalni samochodów?

Oczywiście jest też taka możliwość, że prowadzący zajęcia może podejrzewać że program pisał ktoś inny bo ja jak pamiętam ze studiów to spotkałem się i z takimi podejrzeniami jak coś oddawałem na zaliczenie.

0

autor postu nawet nie podał czy aplikacja ma być konsolowa, u mnie projekt zaliczeniowy byl w Swingu ^^
no i nawet jak kupi od kogoś projekt to nie będzie potrafił wytłumaczyć dlaczego zastosował takie a nie inne rozwiązanie itd

0
saviolaa napisał(a):

autor postu nawet nie podał czy aplikacja ma być konsolowa

To może być w jakiejkolwiek formie.

0

Zmodyfikuj ten program Hello world który wam pokazywał wykładowca i przerób na np. Pan da 3 :)
będzie to prosta aplikacja i możesz to zrobić w konsoli :D

2

A potem jest gadanie, że "studia nic nie dają" i "w tym kraju nie ma pracy" :P

0
makabratabra napisał(a):

A potem jest gadanie, że "studia nic nie dają" i "w tym kraju nie ma pracy" :P

Jestem na studiach płatnych więc nie będzie żadnego problemu, jak nie teraz to we wrześniu :d

3

jak nie teraz to we wrześniu

Albo i nie :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1