Deploy do serwera aplikacji

0

Witam,
mam taki problem mianowicie testowo chcialem stworzyc prosta aplikacje w springu 4 gdzie bedzie jedna akcja kontrolera ktora wyswietli jeden statyczny plik jsp. W sumie projekt sklada sie z 5 plikow: pom.xml, TestController.java, test.jsp, web.xml oraz main-servlet.xml
Problem jest taki, ze nie wiem dokladnie jak zrobic poprawnie wara ktory zostanie wyslany do WildFly'a. Generalnie teraz tworzy mi sie war ale nie moge wyswietlic poprawnie strony. Takie tez moje pytanie, jak konfiguruje sie poprawnie artefakty aby poprawnie zbudowal sie war, albo jakos inaczej jak poprawnie wyslac aplikacje do serwera.

Pozdrawiam

0

klonuj https://github.com/Pharisaeus/SpringScaffoldApplication ;] Masz tu poprawną strukturę. mvn package buduje z tego wara.

0

Ok, dzięki, zaraz obczaje. To te artefakty które Idea sugeruje przy konfigurowaniu deploymentu są w ogóle potrzebne?

0

i jeszcze takie pytanko. Zalozmy ze generuje mi sie war tym sposobem ktory zostal opisany wczesniej (mvn package package). Jak go automatycznie wyslac jeszcze do wildflyja?

dzieki

0

Może plugin do Mavena? Na WildFly nie próbowałem, ale nie zaszkodzi sprawdzić.
http://lauraliparulo.altervista.org/jboss-wildfly-maven-plugin-to-deploy-on-localhostremote-server/
https://docs.jboss.org/wildfly/plugins/maven/latest/examples/deployment-example.html
http://blog.arungupta.me/wildfly-maven-plugin-tech-tip-9/

Do prostej aplikacji www w Springu nie potrzebujesz serwera aplikacyjnego. Wystarczy Ci kontener serveletow np. Tomcat.

0

Troche to mnie przerasta chyba ;).
Generalnie probowalem tak to zrobic. Projekt w zalaczeniu.
odpalalem z katalogu web-module komente: mvn clean compile war:war wildfly:deploy
To automatycznie pojawil sie na serwerze nie war tylko jar, natomiast jak recznie usunalem jar'a i dodalem war'a to generalnie jak wchodze na adres /hello to dostaje not found a w / dostaje forbidden

:/

0

No bo potrzebny ci jest maven war plugin żeby zbudować poprawnego wara.

0
Shalom napisał(a):

No bo potrzebny ci jest maven war plugin żeby zbudować poprawnego wara.

Dzięki. Działa. War nawet się dobrze budował, ale miałem źle określoną ścieżkę katalogu z plikami jsp

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1