Romb applet

0

Po pierwsze to nie jest praca domowa, po drugie, link do wątku w google zawiera tylko jeden link związany z Java i romb z którego nic nie wynika. Po trzecie.. Nie chcę byście mi to pisali jak gotowe tylko napisali jak do tego się zabrac by romb był na środku mimo zwiększania i pomniejszania okna, a po 4 pisałem już ze pisze z telefonu bo jestem w podróży, wiec nie mam jak wrzucić tego co mam.

0

Może ta strona Cię zadowoli https://www.google.com/search?q=java+2d+draw+diamond&ie=utf-8&oe=utf-8
Tu dostaniesz pomoc jak skończysz podróż.
O tym

by romb był na środku mimo zwiększania i pomniejszania okna
piszesz pierwszy raz. Tym się nie musisz przejmować, o to zadba przeglądarka.

0

Z tego co pamiętam to jak pisałem kwadrat to było jakoś g.drawRectangle(getsize().height/2 ....width/2 ..... By kwadrat był na środku mimo zmiany wielkości okna.. W przypadku rombu nie wiem jak się do niego zabrać by to wyglądało tak jak z kwadratem

bogdans napisał(a):

Może ta strona Cię zadowoli https://www.google.com/search?q=java+2d+draw+diamond&ie=utf-8&oe=utf-8
Tu dostaniesz pomoc jak skończysz podróż.
O tym

by romb był na środku mimo zwiększania i pomniejszania okna
piszesz pierwszy raz. Tym się nie musisz przejmować, o to zadba przeglądarka.

0

Z tego co pamiętasz.. z tego co pamiętam, to do Twojego kwadratowego rombu możesz wykorzystać pewnie jakieś drawLine albo inne drawPolygon.

0

no wiem ze polygon mogę, ale nie wiem jak xd, nie znam się na programowaniu dlatego piszę tutaj z prośbą o pomoc

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1