Primefaces extensions 3.0 tylko do Maven ?

0

Czy biblioteka primefaces-extensions-3.0.0.jar działa tylko w projektach Maven ? Wrzuciłem ją do lib dorzuciłem commons-lang3-3.0.jar mogę wybierac komponenty ale serwer wyrzuca mi bład :

 org.apache.catalina.LifecycleException: An invalid Lifecycle transition was attempted ([before_destroy]) for component [StandardEngine[Catalina]......
1

Biblioteka primefaces-extensions-3.0.0.jar działa tylko w projektach Maven.

0

Jest tam <pe:timer a właśnie czegoś takiego potrzebuje a dokładniej odliczania czasu wstecz ale moj projekt to zwykły dynamic web project JSF+JPA dlatego może znacie coś co może mi zastapic takiego timera?

0

Ja przy swojej appce nie używam MAVENA a jary kopiuje do Lib w WEB-Content/web-inf i wszystko działa. Z priemfaces extansion używam timelina i dokumentViewera. Jeśli używasz primefaces 5.2 możesz natknąć się na problemy z dokumentViewrem.

Pozdrawiam

0
matoung napisał(a):

Biblioteka primefaces-extensions-3.0.0.jar działa tylko w projektach Maven.

Że co? Standardowo tworzysz dynamic web project i kopiujesz potrzebne jary do WebContent/WEB-INF/lib.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1