SOAP endpoint w Servlet

0

Witam,
Generalnie wiem, że endpoint JAX-WS może być użyty w serwlecie albo EJB, Ten w EJB bywa wydajniejszy.

Co do Serweletow mam nastepujaca watpliwosc ze wzgledu na to, ze servlet nie jest thread-safety. A skoro nie sa, to jest wieksze ryzyko, ze bedzie przyslowiowy fackup. Dlatego uwazam, ze genealnie lepiej uzyc endpointa EJB, ktory jest bezpieczniejszy.

Jakie jest Wasze zdanie?

0

Napisalem "ten w EJB bywa wydajniejszy". Chcialem napisac: "w servlecie bywa wydajniejszy".

0

Daj przykłady i wyniki pomiarów

0

Nie mam swoich pomiarow, ale korzystam ze sprawdzonego zrodla: ksiazka Charlie Hunt, Binu John 'Wydajnosc Javy'.

Opisali tam, ze generalnie ejb w jax-ws mialo 2/3 wydajnosci servletu ze wzgledu na rozne transakcyjne bajery itp. W polskim wydaniu strona 434. Ze generalnie zespol JAX-WS mial rozwiazac ten problem. W tej chwili mamy JEE7, wiec byc moze jest juz lepiej.

Mnie natomiast zastanawia czy taki jax-ws jest thread safe.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0