Utworzenie przycisku w innej aktywności

Odpowiedz Nowy wątek
2015-02-07 03:31
0

Witam,

Utworzyłem już temat tutaj http://4programmers.net/Forum/Newbie/246864-boolean_button_w_programie_typukalkulator?p=1110693&=1423268248944#comment-209221 , ale wciąż potrzebuję pomocy. Przeszukałem internet w poszukiwaniu odpowiedzi, lecz się na nią nie natknąłem - jeśli ktoś podaje rzekome rozwiązanie, jest ono często niepełne.

Potrzebuję, by ToggleButton - if(on) utworzył się w osobnej aktywności (np. koszyk) dalej w stanie "on" - tak, żeby dodać kilka przycisków.
Bardzo proszę o pomoc!

Pozdrawiam

Pozostało 580 znaków

2015-02-07 10:51
the real mućka
0

Chyba przestaje rozumiec po polsku, coraz wiecej postow jest dla mnie tutaj zagadka.

Jesli w jednym ativity startujesz drugie activity i chcesz aby to drugie activity przedstawialo Ui zaleznie od stanu tego pierwszego, to podaj argumenty w Bundle:

Intent intent = new Intent(this, SecondActivity.class);
intent.putExtra(SecondActivity.TOGGLE_ON_EXTRA, getToggleState());
startActivity(intent);

SecondActivity.TOGGLE_ON_EXTRA to stala typu String ktora definiuje klucz pod ktorym w Intent extra (Bundle) schowany jest parametr.

Teraz, w onCreate() SecondeActivity:

Intent intent = getIntent();
boolean toggleOn = intent.getBooleanExtra(TOGGLE_ON_EXTRA, false);

Pozostało 580 znaków

2015-02-07 12:30
0

Niestety TOGGLE_ON_EXTRA mi nie działa :(
Czy getToggleState() to jest utworzona wcześniej metoda

public void getToggleState(View view) 

? Jeśli nie to też nie działa :(

edytowany 2x, ostatnio: calvinklein, 2015-02-07 12:33

Pozostało 580 znaków

2015-02-07 13:54
the real mućka
0

TOGGLE_ON_EXTRA to jest stala utworzona przez ciebie w SecondActivity. FirstActivity, zaniam uruchomi druga, pobiera toggleState z buttona, wklada ja do intent extra pod kluczem TOGGLE_ON_EXTRA; SecondActivity w onCreate pobiera Intent, z niego wybiera wartosc boolean ktora jest zmapowana do klucza TOGGLE_ON_EXTRA, i juz wiesz czy w FirstActivity byl toggle state true czy false.

Jasniej nie potrafie tego napisac.

Pozostało 580 znaków

2015-02-07 20:31
0

Niestety dalej nie mogę uporać się z tym problemem.
Czy mógłbyś mi to wkleić jak ma być dokładnie? - Jeśli w rzeczywistości tak jak mówisz działa.

Pozostało 580 znaków

2015-02-07 22:23
the real mućka
0

Nie nie moge wkleic bo nie ma czego. I na pewno nie wiem o czm mowie, na pewno tak to nie dziala.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0