Odświeżanie głownego okna JFrame

Odpowiedz Nowy wątek
2015-01-18 23:02
0

Witam, mam taki oto problem:

Gdy wybiore na pasku u góry w głownym oknie w programie Narzedzia>Usun Pracownika pojawiaja sie komponenty do wpisania tekstu itp...
Nastepnie gdy wybieram opcje Narzedzia>Szukaj Pracownika pojawiają mi sie nowe komponenty, nowej klasy...
I tu leży problem, chciałbym ,że gdy wcisne jakas opcje, usuwały sie stare komponenty i pojawiały się nowe. Taki refresh ekranu...
Probowalem juz wiele sposobow, np, ze w ActionListenerze przy kazdej opcji, była uruchamiana metoda która usuwa wszystkie komponenty, ale to nie działało...
Java nie ma destruktora także musze sobie jakos poradzic bez niego.. tylko jak?

aha i głowny plik do kompilacji to Main.Java - mateusz1406 2015-01-18 23:03

Pozostało 580 znaków

2015-01-18 23:10
0

Usuwasz komponenty i spróbuj wyłować repaint() albo revalidate() dla JFrame.

Pozostało 580 znaków

2015-01-18 23:13
0

Ale jak dodam usuwanie komponentow w jakiejs metodzie i uruchomie ja jako pierwsza to co ono bedzie mialo usunac? nie dodane komponenty?
Juz probowalem tak jak napisalem, metoda wywalała błedy, że komponenty nie zostały dodane...

edytowany 1x, ostatnio: mateusz1406, 2015-01-18 23:14

Pozostało 580 znaków

2015-01-18 23:19
0
  1. Zapamiętaj referencję ostatnio otwartego okna i na event wywolania nowego wolaj na ostatnim dispose, twórz nowe okno i teraz je zapamietaj.
  2. Zamiast okien podmieniaj panel pod menubar
1. nie otwieram nowego okna, tylko edytuje głowne poprzez konstruktor nowej klasy ktory przyjmuje JFrame glownego okna. 2. wlasnie to robie 3. ogarnij sobie Menu.Java z mojego projektu ktory wstawilem - mateusz1406 2015-01-18 23:38

Pozostało 580 znaków

2015-01-18 23:54
0

Otworzyłem sobie klasy Twojego "projektu" w notepadzie i na oko widzę, że nie robisz ani pierwszego ani drugiego punktu.

Pierwsze co powinieneś zrobić to pozbycie sie słowa STATIC z każdej klasy
Drugie jeszcze raz zajrzyj do tutoriala/książki

Pozostało 580 znaków

2015-01-19 00:27
0

Na oko to chłop w szpitalu umarł...

Pozostało 580 znaków

2015-01-19 14:11
0

Proponuję użyć CardLayout zamiast wywalać i dokladać nowe komponenty.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0