Wyszukiwanie plików na dysku

Odpowiedz Nowy wątek
2014-12-27 18:54
0

Witam.
Spotkał się ktoś może z jakimś algorytmem, bądź metodą która pozwoliła by na szukanie plików i katalogów na dysku.
Męczę się z metodą rekurencyjną , ale być może jest już jakiś gotowiec ?

Pozostało 580 znaków

2014-12-27 19:54

http://blog.jooq.org/2014/01/[...]-goodies-the-new-new-io-apis/

import java.io.IOException;
import java.nio.file.Files;
import java.nio.file.Paths;
 
class Main {
 
    public static void main(String[] args) {
        if (args.length != 1) {
            System.err.println("file name");
            System.exit(1);
        }
 
        String filename = args[0].toLowerCase();
        try {
            Files.walk(Paths.get(System.getProperty("user.dir")))
                    .filter(p -> p.getFileName().toString().toLowerCase().contains(filename))
                    .forEach(System.out::println);
        } catch (IOException e) {
            e.printStackTrace();
        }
    }
}

PROGRAMY NA ZAMÓWIENIE, ZALICZENIA STUDENCKIE, KONFIGURACJA SERWERÓW, SYSTEMÓW I BAZ DANYCH, STRONY INTERNETOWE, POMOC W PROGRAMOWANIU, POPRAWIENIE I OPTYMALIZACJA APLIKACJI
JAVA, C++, LINUX, WWW, SQL, PYTHON
POSIADAM KOMERCYJNE DOŚWIADCZENIE
TANIO, SZYBKO I PORZĄDNIE
Z KOMENTARZAMI OBJAŚNIAJĄCYMI KOD
PISZ NA PRYWATNĄ WIADOMOŚĆ
CENY JUŻ OD 49,99ZŁ ZA PROGRAM
ZAJMIJ SIĘ TYM CO CIĘ NAPRAWDĘ INTERESUJE!

Pozostało 580 znaków

2014-12-27 22:38
0

Przepraszam za może głupie pytanie, ale mimo iż posiadam JRE w wersji 1.8 to nadal nie działa mi to. Wywala wszystko jako błędy, coś powinienem jeszcze dodać ?

edytowany 1x, ostatnio: quebeck_132, 2014-12-27 22:38

Pozostało 580 znaków

2014-12-27 23:01
1

pokaż jakie błędy. obstawiam, że zapomniałeś o wskazaniu pakietu tj package pl.nazwa_pakietu.w.ktorym.masz.ta.klase;


PROGRAMY NA ZAMÓWIENIE, ZALICZENIA STUDENCKIE, KONFIGURACJA SERWERÓW, SYSTEMÓW I BAZ DANYCH, STRONY INTERNETOWE, POMOC W PROGRAMOWANIU, POPRAWIENIE I OPTYMALIZACJA APLIKACJI
JAVA, C++, LINUX, WWW, SQL, PYTHON
POSIADAM KOMERCYJNE DOŚWIADCZENIE
TANIO, SZYBKO I PORZĄDNIE
Z KOMENTARZAMI OBJAŚNIAJĄCYMI KOD
PISZ NA PRYWATNĄ WIADOMOŚĆ
CENY JUŻ OD 49,99ZŁ ZA PROGRAM
ZAJMIJ SIĘ TYM CO CIĘ NAPRAWDĘ INTERESUJE!

Pozostało 580 znaków

2014-12-27 23:19
Krzywy Terrorysta
0

A na pewno uruchamiasz program z argumentem ? :>

Pozostało 580 znaków

2014-12-28 02:29
1

Stary, Ty potrzebujesz JDK a nie JRE


Hate the sin, love the sinner

Pozostało 580 znaków

2014-12-28 17:32
0

Dzięki, masz rację że JDK a nie JRE :P
Mimo wszystko i tak nie działało, pomogło dopiero ponowne zainstalowanie wszystkiego.

Dzięki wielkie użytkowniczce @karolinaa za fragment kodu ! :)

edytowany 1x, ostatnio: quebeck_132, 2014-12-28 17:56

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0