Załączanie bibliotek do Android Studio

Odpowiedz Nowy wątek
2014-12-22 23:06
0

Witam. Jestem świeżo po "przesiadce" z C# i mam może, idiotyczne pytanie. Napisałem w Eclipse prosty program do odczytywania danych z bazy danych MySQL przy użyciu biblioteki MySQL Connector. Czy da się ją załączyć także do Android Studio, czy połączenia z bazą danych trzeba robić przez PHP?

Pozostało 580 znaków

2014-12-23 08:09
0

Do projetku androidowego chcesz dodawać MySQL-a?

W każdym razie da się dodawać biblioteki do projektu w Android Studio ( wow ) i nie trzeba się łączyć z bazą danych przez PHP

a jak dołączyć hmmmmm.....

próbowałeś tak ?
http://mvnrepository.com/arti[...]l/mysql-connector-java/5.1.34

Pozostało 580 znaków

2014-12-23 11:13
0

Ściągnąłem tą bibliotekę, a następnie przekopiowałem ją do projektu. Tam kliknąłem prawym przyciskiem myszy na plik *.jar i to rozpakowałem. Potem przekopiowałem działający kod z Eclipse'a. Gdy spróbowałem odpalić aplikacje na telefoni wyskoczył błąd: last packet sent to the server was 0ms ago. W czym może być problem?

Pozostało 580 znaków

2014-12-23 11:17
0

a korzystasz z gradla? i dodałeś do gradla?

generalnie do projektu w android studio można dodać biblioteki na 100 róznych sposobów, z neta, ręcznie itd, ale tak czy siak trzeba dodać zależność do gradla, inaczej projekt nie będzie go widział.

http://www.gradle.org/docs/cu[...]de/dependency_management.html

edytowany 1x, ostatnio: wojciechmaciejewski, 2014-12-23 11:20

Pozostało 580 znaków

2014-12-25 00:15
0

Coś kombinowałem, ale mi nie wyszło. Kiedy usunąłem wszystkie poprawki z grandle przynajmniej nie było błędów. Tak oto wygląda mój plik:

 buildscript {
    repositories {
        jcenter()
    }
    dependencies {
        classpath 'com.android.tools.build:gradle:0.12.2'

        // NOTE: Do not place your application dependencies here; they belong
        // in the individual module build.gradle files
    }
}

allprojects {
    repositories {
        jcenter()
    }
}

Co i gdzie powinienem wstawić?

Pozostało 580 znaków

2014-12-25 00:48
0
        // NOTE: Do not place your application dependencies here; they belong
        // in the individual module build.gradle files

To cie nie zaintrygowało ?

Generalnie dodajesz do dependencies ale nie w tym pliku, a w swoim module ( czyli w tym pliku gradla który jest w katalogu app)

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0