FileDialog.save wyświetlanie nazwy pliku

0

Witam,
Napisałem programik w którym do zapisu pliku .txt wykorzystuje FileDialog.
Mam tylko jedno pytanko do tego FileDialog, czy jest jakiś sposób na to, żeby po pojawieniu się okienka do zapisu FileDialog miał już wpisaną pożądaną nazwę pliku?

Pozdrawiam

0

Dzięki, pomyślę nad tym chociaż w tym linku jest wykorzystywane JFileChooser a ja u siebie wykorzystuje FileDialog.

0

OK ściągnąłem sobie org.eclipse.swt-3.1.jar, dodałem do bibliotek projektu w eclipse i napisałem kod tak jak w przykładzie ale otrzymuję błąd:
Exception in thread "AWT-EventQueue-0" java.lang.UnsatisfiedLinkError: no swt-pi-gtk-3139 in java.library.path

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1