Android: Mapa zawiesza aplikacje

0

Witam. Nie dawno rozpocząłem swoją przygodę z pisaniem programów na platformę Android.
Niestety napotkałem pewien problem, w momencie dodania pola fragment z mapą w widoku aplikacja w momencie przejścia do niego wywala błąd. Robiłem wszystko zgodnie z poradnikiem na stronie: https://developers.google.com/maps/documentation/android/

Czy mógłby ktoś wskazać ewentualnie błąd jaki popełniłem.

Manifest:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<manifest xmlns:android="http://schemas.android.com/apk/res/android"
    package="com.example.spr"
    android:versionCode="1"
    android:versionName="1.0" >

    <uses-sdk
        android:minSdkVersion="8"
        android:targetSdkVersion="21" />

    <permission
        android:name="com.example.spr.permission.MAPS_RECEIVE"
        android:protectionLevel="signature" />

    <uses-permission android:name="com.example.spr.permission.MAPS_RECEIVE" />
    <uses-permission android:name="android.permission.ACCESS_NETWORK_STATE" />
    <uses-permission android:name="android.permission.INTERNET" />
    <uses-permission android:name="com.google.android.providers.gsf.permission.READ_GSERVICES" />
    <uses-permission android:name="android.permission.WRITE_EXTERNAL_STORAGE" />
    <!-- Required to show current location -->
    <uses-permission android:name="android.permission.ACCESS_COARSE_LOCATION" />
    <uses-permission android:name="android.permission.ACCESS_FINE_LOCATION" />

    <!-- Required OpenGL ES 2.0. for Maps V2 -->
    <uses-feature
        android:glEsVersion="0x00020000"
        android:required="true" />

    <application
        android:allowBackup="true"
        android:icon="@drawable/ic_launcher"
        android:label="@string/app_name"
        android:theme="@style/AppTheme" >
        <meta-data
            android:name="com.google.android.maps.v2.API_KEY"
            android:value="AIzaSyCWvO_AxEwfRuzYdw5V9IFEZfL3ZzCVTBE" />
        <meta-data
            android:name="com.google.android.gms.version"
            android:value="@integer/google_play_services_version" />

        <activity
            android:name=".Login"
            android:label="@string/app_name" >
            <intent-filter>
                <action android:name="android.intent.action.MAIN" />

                <category android:name="android.intent.category.LAUNCHER" />
            </intent-filter>
        </activity>
        <activity
            android:name=".Lokalizacja"
            android:label="@string/title_activity_login" >
        </activity>
        <activity
            android:name=".Rejestracja"
            android:label="@string/title_activity_rejestracja" >
        </activity>
        <activity
            android:name=".PrzyjecieActivity"
            android:label="@string/title_activity_przyjecie" >
        </activity>
    </application>

</manifest>
 

W widoku:

<fragment
            android:id="@+id/map"
            android:name="com.google.android.gms.maps.MapFragment"
            android:layout_width="match_parent"
            android:layout_height="match_parent" /> 

Jeśli usunę w/w fragment aplikacja przechodzi do tego widoku bez problemu.

Logi błędu:

 11-06 12:12:18.859: D/dalvikvm(13465): GC_CONCURRENT freed 151K, 48% free 2986K/5639K, external 63K/512K, paused 4ms+5ms
11-06 12:12:20.429: D/AndroidRuntime(13465): Shutting down VM
11-06 12:12:20.429: W/dalvikvm(13465): threadid=1: thread exiting with uncaught exception (group=0x40018560)
11-06 12:12:20.439: E/AndroidRuntime(13465): FATAL EXCEPTION: main
11-06 12:12:20.439: E/AndroidRuntime(13465): java.lang.IllegalStateException: Could not find a method RejestrListener(View) in the activity class com.example.spr.Login for onClick handler on view class android.widget.Button with id 'bRejestr'
11-06 12:12:20.439: E/AndroidRuntime(13465): 	at android.view.View$1.onClick(View.java:2152)
11-06 12:12:20.439: E/AndroidRuntime(13465): 	at android.view.View.performClick(View.java:2506)
11-06 12:12:20.439: E/AndroidRuntime(13465): 	at android.view.View$PerformClick.run(View.java:9112)
11-06 12:12:20.439: E/AndroidRuntime(13465): 	at android.os.Handler.handleCallback(Handler.java:587)
11-06 12:12:20.439: E/AndroidRuntime(13465): 	at android.os.Handler.dispatchMessage(Handler.java:92)
11-06 12:12:20.439: E/AndroidRuntime(13465): 	at android.os.Looper.loop(Looper.java:130)
11-06 12:12:20.439: E/AndroidRuntime(13465): 	at android.app.ActivityThread.main(ActivityThread.java:3835)
11-06 12:12:20.439: E/AndroidRuntime(13465): 	at java.lang.reflect.Method.invokeNative(Native Method)
11-06 12:12:20.439: E/AndroidRuntime(13465): 	at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:507)
11-06 12:12:20.439: E/AndroidRuntime(13465): 	at com.android.internal.os.ZygoteInit$MethodAndArgsCaller.run(ZygoteInit.java:864)
11-06 12:12:20.439: E/AndroidRuntime(13465): 	at com.android.internal.os.ZygoteInit.main(ZygoteInit.java:622)
11-06 12:12:20.439: E/AndroidRuntime(13465): 	at dalvik.system.NativeStart.main(Native Method)
11-06 12:12:20.439: E/AndroidRuntime(13465): Caused by: java.lang.NoSuchMethodException: RejestrListener
11-06 12:12:20.439: E/AndroidRuntime(13465): 	at java.lang.ClassCache.findMethodByName(ClassCache.java:247)
11-06 12:12:20.439: E/AndroidRuntime(13465): 	at java.lang.Class.getMethod(Class.java:962)
11-06 12:12:20.439: E/AndroidRuntime(13465): 	at android.view.View$1.onClick(View.java:2145)
11-06 12:12:20.439: E/AndroidRuntime(13465): 	... 11 more
11-06 12:12:50.729: I/Process(13465): Sending signal. PID: 13465 SIG: 9
11-06 12:17:12.639: D/dalvikvm(13622): GC_EXTERNAL_ALLOC freed 88K, 49% free 2785K/5379K, external 0K/0K, paused 124ms
11-06 12:17:12.709: I/dalvikvm(13622): Could not find method android.view.ViewGroup.onNestedScrollAccepted, referenced from method android.support.v7.internal.widget.ActionBarOverlayLayout.onNestedScrollAccepted
11-06 12:17:12.719: W/dalvikvm(13622): VFY: unable to resolve virtual method 11772: Landroid/view/ViewGroup;.onNestedScrollAccepted (Landroid/view/View;Landroid/view/View;I)V
11-06 12:17:12.719: D/dalvikvm(13622): VFY: replacing opcode 0x6f at 0x0000
11-06 12:17:12.719: D/dalvikvm(13622): VFY: dead code 0x0003-0015 in Landroid/support/v7/internal/widget/ActionBarOverlayLayout;.onNestedScrollAccepted (Landroid/view/View;Landroid/view/View;I)V
11-06 12:17:12.719: I/dalvikvm(13622): Could not find method android.view.ViewGroup.onStopNestedScroll, referenced from method android.support.v7.internal.widget.ActionBarOverlayLayout.onStopNestedScroll
11-06 12:17:12.719: W/dalvikvm(13622): VFY: unable to resolve virtual method 11778: Landroid/view/ViewGroup;.onStopNestedScroll (Landroid/view/View;)V
11-06 12:17:12.719: D/dalvikvm(13622): VFY: replacing opcode 0x6f at 0x0000
11-06 12:17:12.719: D/dalvikvm(13622): VFY: dead code 0x0003-0025 in Landroid/support/v7/internal/widget/ActionBarOverlayLayout;.onStopNestedScroll (Landroid/view/View;)V
11-06 12:17:12.719: I/dalvikvm(13622): Could not find method android.view.ViewGroup.onWindowSystemUiVisibilityChanged, referenced from method android.support.v7.internal.widget.ActionBarOverlayLayout.onWindowSystemUiVisibilityChanged
11-06 12:17:12.719: W/dalvikvm(13622): VFY: unable to resolve virtual method 11780: Landroid/view/ViewGroup;.onWindowSystemUiVisibilityChanged (I)V
11-06 12:17:12.719: D/dalvikvm(13622): VFY: replacing opcode 0x6f at 0x0008
11-06 12:17:12.719: I/dalvikvm(13622): Could not find method android.support.v7.internal.widget.ActionBarOverlayLayout.stopNestedScroll, referenced from method android.support.v7.internal.widget.ActionBarOverlayLayout.setHideOnContentScrollEnabled
11-06 12:17:12.739: W/dalvikvm(13622): VFY: unable to resolve virtual method 9308: Landroid/support/v7/internal/widget/ActionBarOverlayLayout;.stopNestedScroll ()V
11-06 12:17:12.739: D/dalvikvm(13622): VFY: replacing opcode 0x6e at 0x000e
11-06 12:17:12.759: I/dalvikvm(13622): Could not find method android.widget.FrameLayout.jumpDrawablesToCurrentState, referenced from method android.support.v7.internal.widget.ActionBarContainer.jumpDrawablesToCurrentState
11-06 12:17:12.759: W/dalvikvm(13622): VFY: unable to resolve virtual method 12208: Landroid/widget/FrameLayout;.jumpDrawablesToCurrentState ()V
11-06 12:17:12.759: D/dalvikvm(13622): VFY: replacing opcode 0x6f at 0x0006
11-06 12:17:12.759: D/dalvikvm(13622): VFY: dead code 0x0009-0023 in Landroid/support/v7/internal/widget/ActionBarContainer;.jumpDrawablesToCurrentState ()V
11-06 12:17:12.789: W/dalvikvm(13622): VFY: unable to find class referenced in signature (Landroid/view/ActionMode;)
11-06 12:17:12.889: I/dalvikvm(13622): Could not find method android.view.ViewGroup.onRtlPropertiesChanged, referenced from method android.support.v7.widget.Toolbar.onRtlPropertiesChanged
11-06 12:17:12.889: W/dalvikvm(13622): VFY: unable to resolve virtual method 11775: Landroid/view/ViewGroup;.onRtlPropertiesChanged (I)V
11-06 12:17:12.889: D/dalvikvm(13622): VFY: replacing opcode 0x6f at 0x0007
11-06 12:17:12.919: I/dalvikvm(13622): Could not find method android.content.res.TypedArray.getChangingConfigurations, referenced from method android.support.v7.internal.widget.TintTypedArray.getChangingConfigurations
11-06 12:17:12.919: W/dalvikvm(13622): VFY: unable to resolve virtual method 532: Landroid/content/res/TypedArray;.getChangingConfigurations ()I
11-06 12:17:12.919: D/dalvikvm(13622): VFY: replacing opcode 0x6e at 0x0002
11-06 12:17:12.919: D/dalvikvm(13622): VFY: dead code 0x0005-0006 in Landroid/support/v7/internal/widget/TintTypedArray;.getChangingConfigurations ()I
11-06 12:17:12.929: I/dalvikvm(13622): Could not find method android.content.res.TypedArray.getType, referenced from method android.support.v7.internal.widget.TintTypedArray.getType
11-06 12:17:12.929: W/dalvikvm(13622): VFY: unable to resolve virtual method 554: Landroid/content/res/TypedArray;.getType (I)I
11-06 12:17:12.929: D/dalvikvm(13622): VFY: replacing opcode 0x6e at 0x0002
11-06 12:17:12.929: D/dalvikvm(13622): VFY: dead code 0x0005-0006 in Landroid/support/v7/internal/widget/TintTypedArray;.getType (I)I
11-06 12:17:13.199: I/dalvikvm(13622): Could not find method android.view.accessibility.AccessibilityEvent.setSource, referenced from method android.support.v7.internal.widget.ActionBarContextView.onInitializeAccessibilityEvent
11-06 12:17:13.219: W/dalvikvm(13622): VFY: unable to resolve virtual method 11885: Landroid/view/accessibility/AccessibilityEvent;.setSource (Landroid/view/View;)V
11-06 12:17:13.219: D/dalvikvm(13622): VFY: replacing opcode 0x6e at 0x000e
11-06 12:17:13.229: I/dalvikvm(13622): Could not find method android.support.v7.internal.widget.AbsActionBarView.onInitializeAccessibilityEvent, referenced from method android.support.v7.internal.widget.ActionBarContextView.onInitializeAccessibilityEvent
11-06 12:17:13.229: W/dalvikvm(13622): VFY: unable to resolve virtual method 9006: Landroid/support/v7/internal/widget/AbsActionBarView;.onInitializeAccessibilityEvent (Landroid/view/accessibility/AccessibilityEvent;)V
11-06 12:17:13.229: D/dalvikvm(13622): VFY: replacing opcode 0x6f at 0x002d
11-06 12:17:13.229: D/dalvikvm(13622): VFY: dead code 0x0011-002b in Landroid/support/v7/internal/widget/ActionBarContextView;.onInitializeAccessibilityEvent (Landroid/view/accessibility/AccessibilityEvent;)V
11-06 12:17:13.229: D/dalvikvm(13622): VFY: dead code 0x0030-0030 in Landroid/support/v7/internal/widget/ActionBarContextView;.onInitializeAccessibilityEvent (Landroid/view/accessibility/AccessibilityEvent;)V
11-06 12:17:13.639: I/dalvikvm(13622): Could not find method android.view.ViewGroup.onInitializeAccessibilityEvent, referenced from method android.support.v7.widget.LinearLayoutCompat.onInitializeAccessibilityEvent
11-06 12:17:13.639: W/dalvikvm(13622): VFY: unable to resolve virtual method 11766: Landroid/view/ViewGroup;.onInitializeAccessibilityEvent (Landroid/view/accessibility/AccessibilityEvent;)V
11-06 12:17:13.639: D/dalvikvm(13622): VFY: replacing opcode 0x6f at 0x0006
11-06 12:17:13.639: D/dalvikvm(13622): VFY: dead code 0x0009-0011 in Landroid/support/v7/widget/LinearLayoutCompat;.onInitializeAccessibilityEvent (Landroid/view/accessibility/AccessibilityEvent;)V
11-06 12:17:13.639: W/dalvikvm(13622): VFY: unable to find class referenced in signature (Landroid/view/accessibility/AccessibilityNodeInfo;)
11-06 12:17:13.639: I/dalvikvm(13622): Could not find method android.view.ViewGroup.onInitializeAccessibilityNodeInfo, referenced from method android.support.v7.widget.LinearLayoutCompat.onInitializeAccessibilityNodeInfo
11-06 12:17:13.639: W/dalvikvm(13622): VFY: unable to resolve virtual method 11767: Landroid/view/ViewGroup;.onInitializeAccessibilityNodeInfo (Landroid/view/accessibility/AccessibilityNodeInfo;)V
11-06 12:17:13.639: D/dalvikvm(13622): VFY: replacing opcode 0x6f at 0x0006
11-06 12:17:13.639: D/dalvikvm(13622): VFY: dead code 0x0009-0011 in Landroid/support/v7/widget/LinearLayoutCompat;.onInitializeAccessibilityNodeInfo (Landroid/view/accessibility/AccessibilityNodeInfo;)V
11-06 12:17:13.639: W/KeyCharacterMap(13622): No keyboard for id -1
11-06 12:17:13.639: W/KeyCharacterMap(13622): Using default keymap: /system/usr/keychars/qwerty.kcm.bin
11-06 12:17:22.499: W/KeyCharacterMap(13622): No keyboard for id 0
11-06 12:17:22.499: W/KeyCharacterMap(13622): Using default keymap: /system/usr/keychars/qwerty.kcm.bin
11-06 12:17:23.469: D/dalvikvm(13622): GC_CONCURRENT freed 191K, 49% free 2900K/5639K, external 65K/512K, paused 12ms+6ms
11-06 12:17:23.629: W/KeyCharacterMap(13622): No keyboard for id 0
11-06 12:17:23.629: W/KeyCharacterMap(13622): Using default keymap: /system/usr/keychars/qwerty.kcm.bin
11-06 12:17:26.799: W/dalvikvm(13622): Unable to resolve superclass of Lcom/google/android/gms/maps/MapFragment; (31)
11-06 12:17:26.799: W/dalvikvm(13622): Link of class 'Lcom/google/android/gms/maps/MapFragment;' failed
11-06 12:17:26.809: D/AndroidRuntime(13622): Shutting down VM
11-06 12:17:26.809: W/dalvikvm(13622): threadid=1: thread exiting with uncaught exception (group=0x40018560)
11-06 12:17:26.819: E/AndroidRuntime(13622): FATAL EXCEPTION: main
11-06 12:17:26.819: E/AndroidRuntime(13622): java.lang.IllegalStateException: Could not execute method of the activity
11-06 12:17:26.819: E/AndroidRuntime(13622): 	at android.view.View$1.onClick(View.java:2165)
11-06 12:17:26.819: E/AndroidRuntime(13622): 	at android.view.View.performClick(View.java:2506)
11-06 12:17:26.819: E/AndroidRuntime(13622): 	at android.view.View$PerformClick.run(View.java:9112)
11-06 12:17:26.819: E/AndroidRuntime(13622): 	at android.os.Handler.handleCallback(Handler.java:587)
11-06 12:17:26.819: E/AndroidRuntime(13622): 	at android.os.Handler.dispatchMessage(Handler.java:92)
11-06 12:17:26.819: E/AndroidRuntime(13622): 	at android.os.Looper.loop(Looper.java:130)
11-06 12:17:26.819: E/AndroidRuntime(13622): 	at android.app.ActivityThread.main(ActivityThread.java:3835)
11-06 12:17:26.819: E/AndroidRuntime(13622): 	at java.lang.reflect.Method.invokeNative(Native Method)
11-06 12:17:26.819: E/AndroidRuntime(13622): 	at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:507)
11-06 12:17:26.819: E/AndroidRuntime(13622): 	at com.android.internal.os.ZygoteInit$MethodAndArgsCaller.run(ZygoteInit.java:864)
11-06 12:17:26.819: E/AndroidRuntime(13622): 	at com.android.internal.os.ZygoteInit.main(ZygoteInit.java:622)
11-06 12:17:26.819: E/AndroidRuntime(13622): 	at dalvik.system.NativeStart.main(Native Method)
11-06 12:17:26.819: E/AndroidRuntime(13622): Caused by: java.lang.reflect.InvocationTargetException
11-06 12:17:26.819: E/AndroidRuntime(13622): 	at java.lang.reflect.Method.invokeNative(Native Method)
11-06 12:17:26.819: E/AndroidRuntime(13622): 	at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:507)
11-06 12:17:26.819: E/AndroidRuntime(13622): 	at android.view.View$1.onClick(View.java:2160)
11-06 12:17:26.819: E/AndroidRuntime(13622): 	... 11 more
11-06 12:17:26.819: E/AndroidRuntime(13622): Caused by: android.view.InflateException: Binary XML file line #18: Error inflating class fragment
11-06 12:17:26.819: E/AndroidRuntime(13622): 	at android.view.LayoutInflater.createViewFromTag(LayoutInflater.java:581)
11-06 12:17:26.819: E/AndroidRuntime(13622): 	at android.view.LayoutInflater.rInflate(LayoutInflater.java:623)
11-06 12:17:26.819: E/AndroidRuntime(13622): 	at android.view.LayoutInflater.rInflate(LayoutInflater.java:626)
11-06 12:17:26.819: E/AndroidRuntime(13622): 	at android.view.LayoutInflater.inflate(LayoutInflater.java:408)
11-06 12:17:26.819: E/AndroidRuntime(13622): 	at android.view.LayoutInflater.inflate(LayoutInflater.java:320)
11-06 12:17:26.819: E/AndroidRuntime(13622): 	at android.view.LayoutInflater.inflate(LayoutInflater.java:276)
11-06 12:17:26.819: E/AndroidRuntime(13622): 	at android.support.v7.app.ActionBarActivityDelegateBase.setContentView(ActionBarActivityDelegateBase.java:228)
11-06 12:17:26.819: E/AndroidRuntime(13622): 	at android.support.v7.app.ActionBarActivity.setContentView(ActionBarActivity.java:102)
11-06 12:17:26.819: E/AndroidRuntime(13622): 	at com.example.spr.Login.Zaloguj(Login.java:31)
11-06 12:17:26.819: E/AndroidRuntime(13622): 	... 14 more
11-06 12:17:26.819: E/AndroidRuntime(13622): Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: android.view.fragment in loader dalvik.system.PathClassLoader[/data/app/com.example.spr-2.apk]
11-06 12:17:26.819: E/AndroidRuntime(13622): 	at dalvik.system.PathClassLoader.findClass(PathClassLoader.java:240)
11-06 12:17:26.819: E/AndroidRuntime(13622): 	at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:551)
11-06 12:17:26.819: E/AndroidRuntime(13622): 	at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:511)
11-06 12:17:26.819: E/AndroidRuntime(13622): 	at android.view.LayoutInflater.createView(LayoutInflater.java:471)
11-06 12:17:26.819: E/AndroidRuntime(13622): 	at android.view.LayoutInflater.onCreateView(LayoutInflater.java:549)
11-06 12:17:26.819: E/AndroidRuntime(13622): 	at com.android.internal.policy.impl.PhoneLayoutInflater.onCreateView(PhoneLayoutInflater.java:66)
11-06 12:17:26.819: E/AndroidRuntime(13622): 	at android.view.LayoutInflater.createViewFromTag(LayoutInflater.java:568)
11-06 12:17:26.819: E/AndroidRuntime(13622): 	... 22 more

Link do całej aplikacji: https://www.dropbox.com/s/1k6cyxyu3l8xdtl/SPR.rar?dl=0

0

Powinno być:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<fragment xmlns:android="http://schemas.android.com/apk/res/android"
          android:id="@+id/map"
          android:layout_width="match_parent"
          android:layout_height="match_parent"
          android:name="com.google.android.gms.maps.MapFragment"/>

Tobie czegoś brakuje...

0

Zmień na:

    <fragment
            android:id="@+id/map"
            android:name="com.google.android.gms.maps.SupportMapFragment"
            android:layout_width="match_parent"
            android:layout_height="match_parent" />
0
zalogowanyNiezalogowany napisał(a):

Zmień na:

    <fragment
            android:id="@+id/map"
            android:name="com.google.android.gms.maps.SupportMapFragment"
            android:layout_width="match_parent"
            android:layout_height="match_parent" />

Przecież napisał wyżej, że tak właśnie ma.

0
Hepek napisał(a):
zalogowanyNiezalogowany napisał(a):

Zmień na:

    <fragment
            android:id="@+id/map"
            android:name="com.google.android.gms.maps.SupportMapFragment"
            android:layout_width="match_parent"
            android:layout_height="match_parent" />

Przecież napisał wyżej, że tak właśnie ma.

Przeczytaj co ja napisałem i porównaj to z tym co ma autor i co mu podałeś, a dopiero potem rzucaj uwagami.

0

Niestety zmiany też nic nie dały.

<LinearLayout xmlns:android="http://schemas.android.com/apk/res/android"
    android:layout_width="fill_parent"
    android:layout_height="fill_parent"
    android:orientation="vertical">


    <LinearLayout
        android:layout_width="match_parent"
        android:layout_height="292dp"
        android:orientation="vertical" >

        <TextView
            android:id="@+id/textView1"
            android:layout_width="wrap_content"
            android:layout_height="wrap_content"
            android:text="@string/spr" />
<!--  -->	
    <fragment
            android:id="@+id/map"
            android:name="com.google.android.gms.maps.SupportMapFragment"
            android:layout_width="match_parent"
            android:layout_height="match_parent" />
	
    </LinearLayout>

    <TextView
        android:id="@+id/textView2"
        android:layout_width="wrap_content"
        android:layout_height="wrap_content"
        android:layout_marginTop="23dp"
        android:text="@string/lLokalizacja" />

    <EditText
        android:id="@+id/editText1"
        android:layout_width="match_parent"
        android:layout_height="wrap_content"
        android:ems="10"
        android:inputType="textPersonName" >

        <requestFocus />
    </EditText>

</LinearLayout>

Cały widok może gdzieś indziej jest błąd? Próbowałem już nowy projekt robić tylko z tą mapą i też nie chce działać. Testuje aplikacje na telefonie, nie pomaga. Przeinstalowałem już nawet środowisko całe i doinstalowałem wszystko w SDK Manager nic to nie dało.

Może coś nie tak przy generowaniu klucza robi?

API key:	
AIzaSyDC_p6LNllEOaqoIOrbEg5GEAvCOais_FU
Android apps:	
0E:A8:72:E9:88:5F:E8:47:F3:86:B9:CC:13:77:F8:EA:E7:16:D9:29;com.example.spr
Activated on:	Nov 7, 2014 2:32 PM

Cały projekt, jakby ktoś mógł rzucić okiem: https://www.dropbox.com/s/1k6cyxyu3l8xdtl/SPR.rar?dl=0

0

Zapokaż jak implementujesz fragment.

0

Widok masz na górze. dokładnie ten fragment odpowiada za mape:

<fragment
            android:id="@+id/map"
            android:name="com.google.android.gms.maps.SupportMapFragment"
            android:layout_width="match_parent"
            android:layout_height="match_parent" /> 

klasa do tego:

public class LokalizacjaActivity extends Activity {

	@Override
	protected void onCreate(Bundle savedInstanceState) {
		super.onCreate(savedInstanceState);
		setContentView(R.layout.activity_lokalizacja);
	}
}

Jak już zacznie ją wyświetlać będę dopisywał funkcjonalność do tego.

0

a no i właśnie, próbujesz wrzucić fragment, do activity, poczytaj o fragmentactivity

0

Czytam i czytam i nie czaje. Niby rozumiem te fragmenty ale gdzie bym nie szukał użycia ich do map googlowych to wszedzie jest tylko wrzucanie właśnie do activity

np.
http://www.vogella.com/tutorials/AndroidGoogleMaps/article.html

0

Pierwsze co bym sprawdził to ten błąd:
java.lang.IllegalStateException: Could not find a method RejestrListener(View) in the activity class com.example.spr.Login for onClick handler on view class android.widget.Button with id 'bRejestr'

0

Tego błędu jestem świadomy, już za komentowałem przycisk, który odnosił się do tego listenera (ta funkcjonalność przyjdzie później jak poradze sobie z głównym problemem)

1

Problem jest taki że wrzucasz Fragment na Activity jak ktoś pisał wcześniej
nie dasz rady tego zrobić. Wrzuć na FragmentActivity

0

Dziękuje Wam za pomoc, udało się, mapa działa. Mieliście racje. Problemem było nie używanie FragmentActivity

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1