JavaFX-- blad

Odpowiedz Nowy wątek
2014-08-04 13:58
0

Wyskakuje mi taki błąd non stop : javafx.fxml.LoadException: No controller specified.
/Users/robert/Documents/workspace/FirstProject/bin/application/MyView.fxml:25

kod:

package application;

import javafx.application.Application;
import javafx.fxml.FXMLLoader;
import javafx.stage.Stage;
import javafx.scene.Parent;
import javafx.scene.Scene;

public class Main extends Application {

    @Override
    public void start(Stage primaryStage) {
        try {
            Parent root = FXMLLoader.load(getClass().getResource("/application/MyView.fxml"));

            Scene scene = new Scene(root);
            scene.getStylesheets().add(getClass().getResource("application.css").toExternalForm());
            primaryStage.setScene(scene);
            primaryStage.show();
        } catch(Exception e) {
            e.printStackTrace();
        }
    }

    public static void main(String[] args) {
        launch(args);
    }
}

Kontroler:

package controller;

import java.net.URL;
import java.util.ResourceBundle;

import javafx.fxml.FXML;
import javafx.fxml.Initializable;
import javafx.scene.control.Button;
import javafx.scene.media.MediaPlayer;
import javafx.scene.media.MediaView;

public class MyController implements Initializable{

    @FXML
    private MediaView video;

    @FXML
    private Button enter;

    @Override
    public void initialize(URL location, ResourceBundle resources) {

    }

    public void playVideo(){
        MediaPlayer player = video.getMediaPlayer();
        player.setAutoPlay(true);
        enter.setVisible(false);
    }

}
edytowany 2x, ostatnio: Koziołek, 2014-08-04 20:29

Pozostało 580 znaków

2014-08-04 15:49
wartek_no_log
0

Pokaż plik FXML w którym nie masz kontrolera.

Pozostało 580 znaków

2014-08-05 14:46
0

w MyView.fxml dopisz do odpowiedniego elementu

fx:controller="application.MyController"

bedzie to zapewne u ciebie element ktory posiada tez atrybuty

xmlns="" xmlns:fx=""

jesli uzywasz sceenBuildera to masz tam w sekcji Controller miejsce na wpisanie Controller class.

edytowany 1x, ostatnio: zarek, 2014-08-05 14:48

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0