Jaki najlepszy hosting pod Java / Tomcat / PrimeFaces?

0

Witam, chodzi mi o serwis hostujący, który dzisiaj byście polecili dla takiej aplikacji:

  • Tomcat (Java) - najlepiej jak najnowszy
  • PostgreSql + JDBC
  • JSF + PrimeFaces
  • liczba tabel: do 10
  • liczba użytkowników: do 500
  • plus jeśli ma: tymczasową pod-domenę (na czas braku docelowej)
  • plus jeśli ma: obsługę PHP, MySQL

Najlepiej jak najbardziej łatwy w użyciu (w rodzaju VPS, managed) i jak najtańszy.
Próbowałem Jelastic - koszt hostowania aplikacji bez użytkowników (dwóch to tyle co nic) to 100 zł / mc - trochę dużo.

Co sądzicie o digitalocean.com?

0

Kiedyś bawiłem się http://www.e24cloud.com/pl/Produkty/Serwer-w-chmurze#conf polski produkt i było oki

0

Ja mam konto na Heroku i jest OK. Koszty w wersji podstawowej są na poziomie 1 centa/rok. Jak już sprzedasz produkt i zaczynasz mieć normalny ruch to oni są tacy mili, że na fakturze masz wyszczególnione co ile kosztuje i można to przerzucić na klientów.
Wada - trzymają to na S3, co oznacza pewne problemy jeżeli w ramach aplikacji masz zarejestrowany zbiór danych osobowych.

0
Koziołek napisał(a):

Wada - trzymają to na S3, co oznacza pewne problemy jeżeli w ramach aplikacji masz zarejestrowany zbiór danych osobowych.

Jakiego rodzaju problemy?

0

Trzeba się bardziej z GIODO bujać, bo ci nie lubią trzymania danych za granicą. Choć i to można obejść konfigurując sobie bazę danych gdzieś w Polsce.

0
Koziołek napisał(a):

Trzeba się bardziej z GIODO bujać, bo ci nie lubią trzymania danych za granicą. Choć i to można obejść konfigurując sobie bazę danych gdzieś w Polsce.

To znaczy że w GIODO kręcą nosem na wszystkie hostingi zagraniczne?
Przecież w Polsce oferta jest mizerna. Niektóre hostingi wyglądają wręcz jak blogi presellerów.

0

Podłącze się do tematu, poszukuje jakiegos servera darmowego na wlasny uzytek (projekt na studiach)

  • stworzenie bazy w mysql (10-20 tabel)
  • wykorzystanie framework'ow Spring/Grails,Hibernate
    który byście polecili Tomcat czy JBoss a moze GlassFish czy moze cos innego? z góry dziekuje ze sugestię
0

Kiedyś ten temat był przybity ale już nie jest: Hosting dla aplikacji webowych na platformę Java

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1