flaga wysp marschala java(eclipse)

0

Witam. Potrzebuje zrobienie takiej flagi jak w załączniku . Rozmiar 800x500. Bardzo proszę o pomoc,będę bardzo wdzięczny

0

też właśnie mam problem z tą flagą . Nie wie ktoś jak ją zrobić ?

0

Znalazł się prowadzący sadysta. Jedno polecenie fillRect i trzy polecenia fillPolygon. Do wyznaczenia wierzchołków słoneczka przyda się znajomość geometrii i trygonometrii.

0

początek programu http://wklej.to/aQeZK co dalej ?:D

0

jak nie umiem to pytam tak ?!

0

Więc dostałeś odpowiedź:

bogdans napisał(a):

Jedno polecenie fillRect i trzy polecenia fillPolygon. Do wyznaczenia wierzchołków słoneczka przyda się znajomość geometrii i trygonometrii.

Reszta należy do Ciebie. Spróbuj samemu zrobić, a jak nie będzie wychodzić wtedy pokaż kod, to dostaniesz odpowiedź co może być nie tak.

0

Kawałek kodu na zachętę:

public void paintComponent(Graphics g)
{
   g.setColor(new Color(0,0,102));
   g.fillRect(0,0,950,500);
   int[] x = {0,0,950,950};
   int[] y = {492,484,0,98};
   g.setColor(new Color(255,102,0));
   g.fillPolygon(x,y,4);
}
0

ja tam kompletnie tego nie umiem a też wlasnie ta samej flagi szukam . Mogłby ktoś dokończyć kod ?

1

a ile jesteś w stanie zapłacić ?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1