JSF Hibernate jak wczytać dane do listy?

0

Witam

    Zaczynam poznawać JSF i nie moge przeskoczyć jednej sprwawy, a dokłądnie oczytu danych z bazy do listy. Stworzyłem obiekt Member, liste i metode odczytu. Wszystko działa gdy chce odczytać konktetny numer indexu w bazie:

np: m = (Members) session.get(Members.class,7); potem moge wrzucić go do listy. Ale nie wiem jak wczytac całą zawartoś tabeli danych do tej listy?

ArrayList <Members> members = new ArrayList<Members>();

public void getArray()
{
Session session = HibernateUtil.getSessionFactory().openSession();
session.beginTransaction();
m = (Members) session.get(Members.class,7);
members.add(m);
this.outname = m.getName();
this.outsurname = m.getSurname();
}

Jeśli możecie podrzucić jakąś informacje, dzięki.

0
  1. Zrób createQuery() albo createCriteria() i za ich pomocą wyciągnij tyle rekordów ile chcesz.
    http://docs.jboss.org/hibernate/core/3.5/javadocs/org/hibernate/Criteria.html tu masz przykłady jak tego używać
  2. Powaznie chcesz to tak wszystko na jana pisać? Ręcznie pobierać session i bawić się w otwieranie i zamykanie transakcji? O CDI słyszałeś? O JPA słyszałeś? O JTA słyszałeś?
0
  1. Już sobie poradziłem:

members = (ArrayList<Members>) session.createQuery("from Members").list();

  1. Tak jak napisałem w poście, to moje początki w JSF, w tydzień za wiele się nie naucze. Jednak dzięki za informacje, poczytam.

Dzięki

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1