dodatkowe biblioteki, plik wykonywalny

0

Witam,

Mam pewien problem. Otóż napisałem prostą aplikację, ogólnie musiałem dodać biblioteki JFreeChart, jdom, więc użyłem mavena do zbudowania aplikacji. Problem polega na tym że dawno nie pisałem czegoś nie-webowego. Muszę teraz tą całą aplikację przesłać komuś, i żeby ta osoba jedną komendą sobie to uruchomiła, webowo wyciągałem tylko .wara i wrzucałem na jakiegoś tomcata, a tu jest problem bo .jar zajmuje 10 kb gdzie sam jfreechart to 2 mb. Jak to wszystko połączyć? Używam eclipse.

Dzięki za pomoc.

0

Najszybciej to kliknij prawym na projekt w eclipse i daj "extract as runnable jar" ;]

0

Oki, zrobiłem.
Do pom.xml wrzucamy:

<build>
  <plugins>
    <plugin>
      <artifactId>maven-assembly-plugin</artifactId>
      <configuration>
        <archive>
          <manifest>
            <mainClass>Tutaj.Sciezka.Do.Maina</mainClass>
          </manifest>
        </archive>
        <descriptorRefs>
          <descriptorRef>jar-with-dependencies</descriptorRef>
        </descriptorRefs>
      </configuration>
    </plugin>
  </plugins>
</build> 

i budujemy z parametrami:
clean compile assembly:single

maven ściągnie plugin(jest tego troszeczkę), i stworzy jara w targecie wraz z zależnościami :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1