Java czytanie z przeglądarki

0

Witam.

Mam pewien problem. Czy istnieje jakaś możliwość aby aplikacja w javie odczytała dane z otwartej strony stworzonej we flashu? Problem polega na tym, że jest aplikacja webowa we flashu która pobiera dane z bazy i wyświetla je w polu tekstowym. Moja aplikacja w javie powinna pobrać dane z tego pola tekstowego i przetworzyć. Lub ewentualnie czy jest jakiś sposób na sterowanie tą aplikacją po url aby java zamiast z przeglądarki sama zaczytała te dane bezpośrednio przez stronę. Tylko zastanawiam się jak wyglądała by sprawa z uruchomieniem wyszukiwania we flashu poprzez javę. Jeśli to jest ważne przeglądarka to IE.

Szukałem trochę na google ale nic podobnego nie znalazłem. Jeśli ktoś ma jakiś kawałek kodu byłbym wdzięczny.

0
  1. Nie da się. No może oprócz zrobienia screenshota i OCRowania ;]
  2. To zależy czy ta strona coś takiego umozliwia. Jeśli gdzieś wystawia serwis który te dane udostępnia to tak, możesz się do niego podpiąć.
0

No właśnie się tego obawiałem. Niestety nie mam dostępu do tej bazy danych i raczej nie otrzymam ze względów bezpieczeństwa. I wątpię aby gdzieś były te dane wystawiane. To jest zwykły interfejs we flashu do odczytu danych. A chciałem trochę ułatwić użytkownikom wyciąganie danych zamiast kopiuj wklej.

2

Przecież skądś ten flash te dane musi brać, więc to oczywiste, że są wystawione...

Opcja 1. Zdekompiluj tego flasha pierwszym lepszym dekompilerem flashy i zobacz skąd je bierze.
Opcja 2. Zainstaluj do Firefoksa dodatek Live HTTP Headers i włącz nasłuchiwanie - i zobacz skąd bierze.
Opcja 3. klasa Robot umożliwia sztuczne sterowanie kursorem myszki i inputem z klawiatury... możesz tego użyć do automatycznego klikania i wciskania ctrl+c i ctrl+v

0

Ad1. Wiem skąd ten flash bierze dane. Tylko nie otrzymam tam bezpośredniego dostępu. Dane wrażliwe.
Ad3. Muszę przyjrzeć się tej klasie. Byłbym wdzięczny za jakiś przykładowy kod.

Niestety są to dane wrażliwe (handlowe) i u mnie w firmie bardzo pilnują tych spraw. A te dane które potrzebuję mają na celu tylko ułatwienie pracy użytkownikom więc opcja podłączenia do bazy danych nie jest brana jako na tyle ważna aby podłączyć się bezpośrednio do bazy. Wiem, że to głupie ale nie ja ustalam zasady. Na szczęście wymaganą treść można bez problemu skopiować. Może jeszcze coś pokombinuje z tym robotem ale coś mi się zdaje, że działa to jak makro a więc ciężko będzie aby myszka wcelowała w odpowiednie miejsce zwłaszcza, że okno przeglądarki może być w różnych miejscach więc nie zawsze myszka może trafić w odpowiednie miejsce.

0

Jeśli da się kopiować to możesz się Robot pobawić. Będziesz się musiał bawić w mouseMove i mousePress albo keyPress, więc trochę bieda, ale nic nie poradzisz.

1
mkwawa napisał(a):

Ad1. Wiem skąd ten flash bierze dane. Tylko nie otrzymam tam bezpośredniego dostępu. Dane wrażliwe.

Flash to nie magia, tylko zwykła apka kliencka. Skoro Flash ma do nich dostęp, to znaczy, że każdy ma. Koniec, kropka. Jeśli ktoś firmie mówi Ci inaczej, to jest niekompetentnym idiotą.

Shalom napisał(a)

A czemu niby "musza być wystawione" skoro ten flash może bezpośrednio z bazy ciągnąć informacje?

Skoro flash może do bazy, to każdy może.

A nawet jeśli przez jakiś serwis to może jednak puszczać tylko lokalne zapytania?

Skoro flash może zapytać serwis, to każdy moze.

0

@Kerai przepraszam ale czy ty kiedykolwiek pisałeś coś z użyciem bazy danych? Bo odnoszę wrażenie że nie za bardzo...
Wiesz że istnieją takie mechanizmy jak autentykacja i autoryzacja? To że flash może sobie ciągnąć z bazy nie znaczy że każdy może, Znaczy że może każdy kto ma dane do logowania się do bazy i odpowiedni dostęp.
Tak samo z serwisem - serwis może łykać tylko zapytania z localhosta.
Oczywiście to wszystko przy założeniu że oni tam korzystają z server-side flash. Bo jeśli miałeś na myśli gołego klienta to faktycznie, od biedy możnaby go dekompilować i wyciągnąć dane dostępowe do bazy ;]
http://help.adobe.com/en_US/flashmediaserver/ssaslr/WS5b3ccc516d4fbf351e63e3d11a11aff5ba-7f8bSSASLR.html

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1